Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 19:08
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

CSI / Rusia 4 Februarie 2016, ora 14:41

Parlamentul European condamnă nivelul fără precedent al încălcarilor drepturilor omului comise împotriva tătarilor din Crimeea

Marime Font

Parlamentul European condamnă nivelul fără precedent al încălcărilor drepturilor omului comise împotriva tătarilor din Crimeea în peninsula ocupată de Rusia, se arată în rezoluţia adoptată astăzi de Parlamentul European (PE).

„Deputaţii condamnă nivelul fără precedent de încălcare a drepturilor omului comise împotriva locuitorilor din Crimeea, în special împotriva tătarilor, un popor indigen din Crimeea şi restricţiile severe asupra libertăţii de exprimare şi de întrunire din peninsula” – se spune în textul rezoluţiei.

Deputaţii subliniază că Rusia, că stat, care a ocupat peninsula, are deplină responsabilitate pentru a asigura securitatea întregii populaţii şi, împreună cu autorităţile locale de facto, să investigheze în mod eficient, imparţial şi transparent toate cazurile de dispariţii de persoane, torturări şi încălcări ale drepturilor omului comise de către poliţie şi forţele paramilitare active în peninsula din februarie 2014.În plus, deputaţii europeni cer Federaţiei Ruse să-i elibereze imediat pe Oleg Sentov şi Alexander Kolcenko, condamnaţi de Moscova, precum şi să asigure întoarcerea lor în condiţii de siguranţă în Ucraina.

Deputaţii salută iniţiativa Ucrainei de a stabili un mecanism internaţional de negociere privind restabilirea suveranităţii Ucrainei asupra Crimeei în formatul „Geneva Plus”, care ar trebui să presupună o interacţiune imediată cu UE.

„Facem apel la Rusia să înceapă negocieri cu Ucraina cu privire la problema retrocedării Crimeei, pentru a restabili legăturile comerciale şi pentru ridicarea embargoului şi a stării de urgenţă în Crimeea”, – se menţionează în text.

De asemenea, deputaţii şi-au exprimat sprijinul pentru decizia UE de a interzice importul de produse din Crimeea, în cazul în care acestea nu sunt însoţite de un certificat de origine eliberat de autorităţile ucrainene, precum şi restricţiile impuse la exportul anumitor produse şi tehnologii, investiţii, comerţ şi servicii în Crimeea.

„Facem apel la Radă Supremă să continue să fie ghidată de aceste sancţiuni până la finalizarea reintegrării depline a Crimeei în cadrul legislaţiei din Ucraina”, se menţionează în text. 

sursa: paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md