Actualitate

Parlamentul României o susţine pe Maia Sandu

 Parlamentul României încurajează întreaga clasă politică din Republica Moldova să semneze o declaraţie privind angajamentul ferm faţă de un parcurs european ireversibil al ţării, precum şi faţă de reformele necesare îndeplinirii acestui scop. Acesta îndeamnă forţele politice de la Chişinău, aflate la guvernare sau în opoziţie, la colaborare parlamentară şi politică în conformitate cu regulile de bază ale democraţiei.

Potrivit documentului, România reiterează şi întăreşte sprijinul său faţă de aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi aşteaptă un angajament ferm din partea Guvernului de la Chişinău pentru continuarea parcursului european prin implementarea Acordului de Asociere şi Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător încheiat cu Uniunea Europeană, în măsură să consolideze şi să dezvolte construcţia democratică de la Chişinău şi să aducă Republica Moldova mai aproape de UE.

Guvernului României i se solicită intensificarea eforturilor pentru stabilirea deplină a colaborării dintre Republica Moldova şi UE şi mobilizarea tuturor măsurilor de sprijin, inclusiv financiar, pentru susţinerea Guvernului de la Chişinău în procesul de reformă şi a aplicării agendei politice şi de asociere la UE.

Parlamentul României prin acest document se angajează să intensifice dialogul interparlamentar în sprijinul agendei europene a Republicii Moldova.

Guvernul condus de prim-ministrul Maia Sandu a fost votat pe 8 iunie în prima şedinţă a Parlamentului după semnarea unei înţelegeri între PSRM şi Blocul ACUM.

Maia Sandu a anunţat că prima sa vizită oficială în calitate de premier va fi pe 2 iulie, la Bucureşti, fiind invitată de preşedintele României Klaus Iohannis.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *