Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la 23 Septembrie 2018
Abonamente

Comentariu 15 Iulie 2013, ora 07:20    Din editia print

Marime Font

Partidul Circarilor din Republica Moldova

De câțiva ani încoace chișinăuienii sunt tot mai triști.  

 
 
 

Circul din capitală este în ruine, iar copilașii nu mai au unde râde de glumele clovnilor și aplauda acrobațiile artiștilor. Vara anului 2013, însă, va rămâne în istoria Chișinăului și a întregii republici ca vara în care circul a fost reanimat. Nu a fost reanimat pe locul circului vechi, ci în parlament. A fost reanimat de niște tipi pe care mai ieri o bună parte a populației încă îi credea deputați. Este vorba de așa-numiții politicieni din PCRM, care în ultimul timp fac scamatorii, acrobații, trucuri, ghidușii, orice, numai nu politică. Foștii parlamentari și actualii bufoni ai clasei politice din Moldova organizează zi de zi câte o performanță demnă de tragi-comediile antice. Puținii clovni profesioniști care au mai rămas în Moldova își mușcă coatele de invidie și pleacă peste hotare, pentru că nu pot face față concurenței impuse de PCRM. Scamatoriile și prostiile bufonilor comuniști îmbină absurdul cu grotescul, euforia cu nebunia și schizofrenia cu paranoia. Aceștia ba urlă la ceilalți deputați, ba suflă în vuvuzele, ba iscă vreo ceartă, exact ca în circurile ambulante din Evul Mediu, în care nebunii făceau spectacol spre bucuria mulțimii. Se vede că comuniștii au înțeles că nu mai sunt în stare să facă politică și s-au apucat de spectacol. Îmi este un pic milă de alegătorii acestor scamatorii, alegători care nu știu ce să mai creadă despre foștii lor lideri. Mai ales că performanțele acestor clovni, cât de hazlii ar fi ele, sunt plătite din bugetul de stat, adică din banii noștri, ai spectatorilor. Și dacă cetățenii cu opinii de stânga poate sunt de acord să achite facturile acestor bufoni euroasiatici, ceilalți cam strâmbă din nas la vederea acestui spectacol care bate la buzunarul țării. Pentru un succes mai mare în calea pe care au apucat-o, le recomand „politicienilor” comuniști să vină în parlament în costume de clovni, mimi și bufoni. Și dacă tot se vorbea de mult timp despre o reformatare a PCRM-ului, cred că acum ea chiar are loc. Primăria ar trebui să facă un gest amical și să le doneze comuniștilor clădirea circului pentru întruniri, contribuabilii le vor oferi bani pentru costume și vuvuzele, țara întreagă va râde și va aplauda frenetic show-urile euroasiatice. Și dacă tot și-au pus drept scop să înveselească țara cu apucăturile lor de colhoznici turmentați, le-aș recomanda stimabililor să-și schimbe un pic denumirea partidului. Abrevierea va rămâne aceeași, însă descifrarea va suna un pic altfel - Partidul Circarilor din Republica Moldova. O singură problemă există în sânul acestor înveselitori, nu și-au pus încă animalele după gratii. Iar unele din ele chiar prezintă un pericol serios pentru sănătatea mentală și fizică a societății. Felicitări, Moldova! Acum ai circ! 

Un articol de: Marin Basarab
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul