Actualitate

Partidul Nostru îl acuză pe Dodon că ar falsifica ziare

Opt ani au trecut de la cea mai murdară campanie electorală pe care ne-o amintim. Între timp, Igor Dodon a devenit șef de stat. Cu regret, acest statut nu-l împiedică să-și ajute ortacii prin utilizarea, din nou, a acelorași tehnologii electorale. Una dintre acestea este falsificarea ziarelor, pe care Igor Dodon a testat-o la alegerile locale din 2011 în Chișinău, iar acum o practică în municipiul Bălți.

Vineri, 18 octombrie, “Partidul Nostru” a făcut publică o declarație în care își manifestă indignarea în legătură cu faptul că PSRM i-a clonat ziarul, l-a umplut cu mesaje false, pentru a denigra imaginea liderului formațiunii, Renato Usatîi, și îl împarte oamenilor. În textul declarației se spune că deși așa-numitul ziar nu conține nicio informație despre tiraj și autori, iar cei care l-au distribuit nu s-au identificat ca reprezentanți ai vreunei formațiuni politice sau concurent electoral, sursele Partidului Nostru din staff-ul electoral al PSRM au confirmat că anume formațiunea din care fac parte stă în spatele acestei acțiuni.

Partidul Politic “Partidul Nostru” consideră că PSRM recurge la astfel de gesturi disperate în contextul rezultatelor slabe pe care le va obține la Bălți și solicită instituțiilor abilitate, în special Comisiei Electorale Centrale să investigheze acest caz, și să penalizeze vinovații. De asemenea, Partidul Nostru presupune că în spatele acestei campanii de denigrare ar sta inclusiv președintele Igor Dodon.

De menționat că nu este pentru prima dată când Dodon recurge la clonarea unor ziare în campania electorală. El a mai procedat în acest fel în 2011, la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Atunci o echipă de tehnologi politici ucraineni, pe care o contractase Dodon, a editat falsurile mediatice „Ziarul de Chişinău” şi „Timpul Chişinăului”, clonând două publicații cu denumiri similare. Strategia însă nu l-a ajutat pe Dodon, acesta fiind învins în alegeri de liberalul Dorin Chirtoacă.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *