Actualitate

PAS abandonează INTEGRAREA EUROPEANĂ, niciun cuvânt despre UE în programul său politic

PAS s-a lansat în campanie, conduși de imaginea președintei Maia Sandu. Deși aceasta nu a fost prezentă fizic, numele ei a răsunat aproape în fiecare minut și în fiecare discurs. Mai mult, șefa statului a apărut pe cele două ecrane mari înstalate în centrul orașului. Printre cei care au ținut discursuri in fata mulțimii s-au numărat și consilieri ai șefei statului, în schimb n-a existat nicio mențiune despre integrarea R. Moldova în UE.

Formal, președintele țării nu poate fi membru de partid. Maia Sandu a plecat de la conducerea PAS, odata cu preluarea mandatului prezidențial, dar de facto este persoana care conduce acest partid. Același lucru l-a făcut anterior și Igor Dodon, dar și Vladimir Voronin. 

Am consultat pagina web PAS, la rubrica Priorități”, „Program politic” și „Manifestși nu am găsit vreo referire la Uniunea Europeană sau integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană.

Partidul lui Popșoi și Davidovici spun pas integrării europene

Amintim că UE are deja discuţii de aderare cu Muntenegru şi Serbia, în timp ce Albania şi Macedonia de Nord sunt candidaţi oficiali la adearea în Uniunea Europeană.

În documentele oficiale ale UE, R. Moldova apare la rubrica „vecinătate”, alături de țări precum Algeria, Belarus, Egipt, Moroco, Israel, Libia, Siria sau Tunisia.

PAS este văzut ca un partid „pro-european”, deși nu spune un cuvânt despre integrarea R. Moldova în UE, iar pe lista are personaje de tipul Davidovici, care îi consideră pe români fasciști, sau Popșoi, care debitează teorii stalinisto-comuniste despre existența a două etnii diferite în R. Moldova – români și moldoveni


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *