Actualitate

Patriarhul rus Kiril: În Ucraina e război pentru că în Donbass interzic paradele gay

„Știm că această primăvară a fost umbrită de evenimente grave legate de deteriorarea situației politice din Donbass, practic de izbucnirea ostilităților. Aș vrea să spun ceva despre acest subiect. De opt ani au existat încercări de a distruge ceea ce există în Donbass. Iar în Donbass există respingere, o respingere fundamentală a așa-ziselor valori care sunt oferite astăzi de cei care pretind puterea mondială. Astăzi există un astfel de test pentru loialitatea acestui guvern, un fel de trecere la acea lume „fericită”, lumea consumului în exces, lumea „libertății” vizibile. Știți ce este acest test? Testul este foarte simplu și în același timp groaznic – aceasta este o paradă gay. Cererile multora de a organiza o paradă gay sunt un test de loialitate față de această lume foarte puternică; și știm că dacă oamenii sau țările resping aceste cereri, atunci nu intră în acea lume, devin străini de ea”, a declarat patriarhul.

De partea cealaltă, din primele zile ale conflictului armat din Ucraina, Mitropolia Moldovei a făcut un apel către episcopii, protopopiate, parohii, mănăstiri, instituții cu caracter social-filantropic și către organizațiile de voluntari din cadrul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove de a fi alături, în această perioadă, de miile de refugiați din Ucraina.

Timp de o săptămână, Biserica Ortodoxă din Moldova a ajutat refugiații veniți în țara noastră, oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *