Actualitate

Pavel Filip a felicitat Serviciul Vamal cu ocazia marcării celor 25 de ani de la înfiinţare

Cu acest prilej, Pavel Filip a adresat felicitări tuturor angajaţilor Serviciului Vamal, menţionând că Guvernul atrage o atenţie deosebită acestei structuri şi apreciază efortul vameşilor în asigurarea veniturilor la bugetul statului. „Aș dori să remarc faptul că la ziua de astăzi s-a reușit colectarea la bugetul de stat cu aproximativ 800 milioane de lei mai mult decât în perioada similară a anului 2015", a specificat Prim-ministrul.

De asemenea, Premierul a evidenţiat contribuția substanţială a Serviciului Vamal în implementarea Acordului de Asociere cu UE, în special a prevederilor Acordului de Comerț Liber, exprimându-şi convingerea că această abordare va continua inclusiv în procesul de elaborare a noului Cod Vamal care urmează să fie armonizat cu cel al Uniunii Europene. Acesta va ușura semnificativ activitatea agenților economici și a întregii societăți în ceea ce ține de relația cu vama.

„Nu pot să nu menționez și recentele reușite ale Serviciului Vamal în direcția facilitării comerțului transfrontalier prin programul de Agenți Economici Autorizați și dezvoltarea parteneriatului business-vamă, prin intermediul Comitetului Consultativ al Serviciului Vamal cu reprezentanții comunității de afaceri. În mod special salut continuarea eforturilor depuse pentru obținerea îmbunătățirii continue a mediului de afaceri", a adăugat Prim-ministrul.

Şeful Executivului a spus, totodată, că în acest domeniu există rezerve care trebuie valorificate. În acest context, Pavel Filip a subliniat importanţa continuării reformelor inițiate pentru optimizarea structurii Serviciului Vamal, pentru consolidarea profesionalismului și a integrității colaboratorilor vamali. „Scopul acestor reforme este de a eficientiza lucrul Serviciului Vamal, de a schimba imaginea negativă cultivată de-a lungul anilor, de a forma în final un colectiv mai profesionist, mai eficient și integru", a conchis Prim-ministrul.

În fiecare an, pe 4 septembrie, angajații Serviciului Vamal al Republicii Moldova marchează ziua sa profesională. Instituţia face parte din sistemul organelor de drept şi de securitate a statului, având misiunea de a asigura securitatea economică a ţării prin colectarea eficientă a taxelor şi impozitelor, combaterea fraudelor vamale, facilitarea comerţului internaţional şi protejarea societăţii.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *