Chișinău

Pentru BEST Chişinău vacanţa a început cu multă muncă şi distracţie pe măsură

               Deschiderea oficială a evenimentului  a avut loc în data de 12 iulie unde au fost prezenţi invitaţi de seamă precum reprezentanţi ai companiilor sponsori “ICS Computaris” şi “Endava” şi reprezentanţi ai cotidianului naţional “Timpul de dimineaţă” partener media al evenimentului.

               În această primă zi de curs, participanţii au avut ocazia să cunoască oraşul în care vor petrece următoarele două săptămâni,făcând un tur prin centrul Chişinăului. S-au arătat interesaţi să cunoască oamenii din Moldova purtând discuţii degajate cu trecătorii de pe străzile oraşului. Pentru a-şi crea o impresie generală despre ceea ce reprezintă Chişinăul ca şi organizare urbanistica, studenţii au fost invitaţi în sediul primăriei Chişinău. I-a întâmpinat domnul Viceprimar Vlad Coteţ, care i-a şi familiarizat cu problemele Chişinăului şi proiectele de viitor privind rezolvarea acestora.
               Această primă zi nu se putea încheia altfel decât prin tradiţionala “Seară moldovenească” – o petrecere cu spirit popular la care studenţii au făcut cunoştinţă cu obiceiurile moldoveneşti, dansurile şi muzica populară şi desigur cu bucătăria tradiţională de la care nu au putut să lipsească mămăliguţa şi ulcioraşul cu vin roşu. Invitat de onoare al serii a fost DJ Gootza, care a încins atmosfera cu muzica specifică naţională şi a invitat toata lumea să se prindă în horă.
                Târziu, pe la miezul nopţii participanţii s-au întors în dormitoare, obosiţi şi fericiţi, pregătindu-se pentru a doua zi în care îşi vor cunoaşte profesorii şi vor începe orele academice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *