Frumusețe

Perfecţiunea feminină: Alcoolul şi ţigările vs. silueta!

RENUNŢĂ LA FUMAT! Studiile arată că fumatul influenţează zonele în care se acumulează grăsimea. Cercetătorii au demonstrat că grăsimea abdominală predispune la numeroase probleme de sănătate, precum demenţa, cancerul pancreatic, infertilitatea, diabetul, hipertensiunea arterială şi bolile cardiovasculare.

NU MAI CONSUMA ALCOOL! Un păhărel nu face rău nimănui, însă, dacă acest obicei e permanent, poţi să faci burtică! Alcoolul afectează capacitatea ficatului de a metaboliza grăsimea. De asemenea, băuturile alcoolice pot fi adevărate bombe calorice.

STRESUL ŞI NERVII, OBOSEALA ŞI AGITAŢIA NU TE AJUTĂ. Studiile au arătat că un nivel ridicat de cortizol, hormonul eliberat în situaţiile stresante, favorizează acumularea de grăsime abdominală. Încearcă nişte metode de relaxare şi nu lăsa stresul să-ţi afecteze sănătatea şi silueta.

NU UITA DE APĂ!
Apa joacă un rol important în procesul de slăbire şi mai ales în topirea grăsimii din jurul abdomenului. Organismul funcţionează mai bine când este perfect hidratat. În plus, apa creşte senzaţia de saţietate şi te ajută să mănânci mai puţin. Asigură-te că ai întotdeauna la îndemână o sticlă sau un pahar plin cu apă!

NU UITA NICI DE SOMN!
Nu pierde nopţile, pentru că nu eşti avantajată deloc. Vei fi obosită, nu vei mai da randament şi vei fi mai plinuţă. Sunt necesare şase-opt ore de somn pe noapte. De asemenea, studiile au demonstrat că oboseala nu numai doar că ne îmbătrâneşte, dar ne şi afectează silueta. Potrivit acestora, starea de oboseală intensifică senzaţia de foame şi ne face mai vulnerabili în faţa alimentelor bogate în calorii.

NU TE ÎNFOMETA PENTRU A AVEA O SILUETĂ PERFECTĂ!
Deşi e prima soluţie care îţi vine în minte atunci când vrei să dai jos câteva kilograme, nu este deloc benefică decât pentru moment. Organismul va reacţiona la înfometare eliberând aşa-numiţii hormoni ai stresului, care transformă caloriile în grăsime.

Oana Carasâz
oana.carasaz.timpul@gmail.com

Timpul.Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *