Actualitate

Pesta porcină africană a fost confirmată în raionul Taraclia. Mii de animale sunt în pericol

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor le cere proprietarilor de porci să informeze urgent autoritățile în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor.

Ultimele cazuri de pestă porcină africană au fost înregistrate în localitatea Palanca, raionul Ștefan-Vodă, și în satul Beșghioz, raionul Ceadâr-Lunga.

Boala nu este periculoasă pentru om, dar se răspândește repede în rândul animalelor și provoacă mari pagube materiale agriculturii. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt sacrificate, iar spațiile în care au fost ținuți porcii, perimetrul alăturat și ustensilele din gospodărie sunt dezinfectate.

În cadrul unei ședințe convocate în legătură cu apariția unor noi focare ale pestei porcine, premierul Pavel Filip a solicitat instituțiilor responsabile să ia masuri sporite pentru prevenirea răspândirii bolii pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv prin neadmiterea introducerii în țară a cărnii contaminate. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, se presupune că în toate cazurile pestă porcină a apărut ca urmare a importului cărnii și produselor din carne din Ucraina. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *