Internațional

Petru Bria apreciaza optimist sansele moldovenilor la Olimpiada din Vancouver

Antrenorul lotului national de biatlon, Petru Bria, este increzator in sansele unor sportivi care reprezinta R. Moldova, de a evolua cu succes la Jocurile Olimpice de iarna, ce se vor desfasura incepand cu 12 februarie la Vancouver (Canada).

"Au sanse sa evolueze cu succes Natalia Levcenkova si Urs Imboden. De la Levcenkova asteptam sa obtina o medalie", a declarat antrenorul.

Sportiva este, de asemenea, pregatita psihologic sa cucereasca o distinctie. "Sint foarte motivata pentru a urca pe podiumul olimpic de premiere. Am o dorinta enorma de a realiza acest lucru", a declarat ea. Insa, rezultatele inregistrate de sportiva in ajunul competitiei sunt modeste. La ultima etapa a Cupei Mondiale, Levcenkova s-a clasat pe locul 58 la proba sprint si a ocupat treapta a 27-a in cursa de urmarire. In urma evolutiilor la cele sase etape ale Cupei Mondiale biatlonista ocupa locul 37 in clasamentul general. Ea va intra in concursul olimpic peste trei zile.

Natalia Levcenkova este originara din Smolensk (Rusia) si reprezinta Republica Moldova pe arena internationala cu incepere din anul 2006. La Olimpiada de la Torino (Italia, 2006) ea s-a situat pe locul 8 la cursa de 10 km. Patru din cei sapte membri ai echipei moldovene sunt sportivi naturalizati. Jocurile Olimpice de iarna se vor incheia pe 28 februarie.

Dupa Moldpres

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *