Ultima oră

Pierderi de milioane de euro, de Ziua Vinului

Şi totul din cauza schimbării programului şi formatului sărbătorii. Estimările au fost prezentate de către Federația de Promovare a Turismului din Moldova, într-o scrisoare expediată autorităţilor centrale. Asociaţiile din domeniu cer Guvernului, Parlamentului, dar şi organizatorilor evenimentului să-şi revadă decizia.

Şapte asociaţii din domeniul turismului au adresat o scrisoare premierului, speakerului, conducerii Ministerelor Agriculturii, Economiei, dar şi Oficiului Naţional al Viei şi Vinului. Aceştia spun că actualul format de serbare a Zilei Vinului le va aduce pierderi de ordinul milioanelor.

„Am estimat nişte pierderi de opt – 10 milioane de euro. Turiştii au anumite dezamăgiri în Republica Moldova ca destinaţie turistică, deoarece ei au anumite aşteptări, şi-au cumpărat biletele din timp, au achitat hotelurile din timp. Programul s-a schimbat, respectiv şi agenţiile de turism sunt nevoite să schimbe programul”, a comunicat preşedintele, Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor, Natalia Ţurcanu.

Unii agenţi turistici spun că din cauza schimbărilor din program, deja au pierdut zeci de clienţi.

„Ceea ce s-a propus la moment să mergem pe la vinării să le vizităm să le arătăm ce au vinăriile, asemenea programe noi organizăm în fiecare zi. Nu este exclus că şi anul acesta vom avea mai puţini turişti datorită faptului că s-a purtat o discuţie că va fi sărbătoarea sau nu va fi. Deja o parte din turişti au refuzat să mai vină în Republica Moldova lucru care este îngrijorător”, a menţionat preşedintele, Federaţia de Promovare a Turismului, Alexandru Filipschi.

Revendicările agenţilor turistici nu au fost comentate, deocamdată, de către organizatorii Zilei Naţionale a Vinului.

Problema a apărut după ce autorităţile au anunţat că Sărbătoarea Vinului din acest an va fi marcată la sediul fiecărei companii vinicole, din motiv că Piaţa Marii Adunări Naţionale este ocupată de corturile amplasate de protestatarii Platformei „Demnitate şi Adevăr”.
 
publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *