Actualitate

Platforma DA vrea să creeze o comisie parlamentară pentru a-l INVESTIGA pe Igor Dodon

Platforma Demnitate și Adevăr anunță despre demararea unei proceduri în premieră „de sancționare a președintelui R. Moldova”. Primul pas, susține deputatul Alexandru Slusari, este constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă ce va investiga posibilele acțiuni de corupție și îmbogățire ilicită a șefului statului.

Potrivit reprezentanților Platformei DA, Alexandru Slusari, Igor Munteanu și Dinu Plîngău, la 21 mai se va iniția crearea unei Comisii de anchetă privind acțiunile președintelui Igor Dodon în ceea ce ține finanțarea PSRM din surse financiare externe, înregistrările video apărute în spațiul public în care se presupune că s-ar transmite sume de bani, ar urma să fie examinate veniturile și averile președintelui.

„Crearea acestei comisii parlamentare crează un precedent, pentru că nu au mai fost șefi de stat care să fie examinați sub aspect de conduită”, a spus deputatul Igor Munteanu.

Proiectul este semnat de toți membrii Platformei DA și urmează să fie votat în Parlament. Inițiatorii își arată încrederea în faptul că inițiativa va fi susținută.

„Sperăm că săptămâna viitoare vom avea 51 de voturi ca să avem această comisie, ca să fie acces la documente și să putem chema persoane la interogare, inclusiv președintele”, a spus deputatul Alexandru Slusari.

Amintim că la 21 mai, Platforma DA a sesizat Procuratura Generală cu privire la înregistrarea video apărută în spațiul public, în care se presupune că s-ar fi transmis o pungă cu bani. În imagini sunt surprinși ex-liderul PD Vlad Plahotniuc și actualul președinte al țării, Igor Dodon.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *