Sport

Podiumul mondial este prea inalt pentru pugilistii moldoveni

Doar noua zile a durat evolutia luptatorilor nostri la Campionatele Mondiale de Box de la Milano (Italia). Antrenorul formatiei noastre, Petru Caduc, s-a straduit sa-i selecteze pe cei mai puternici reprezentanti ai sportului cu manusi pentru a prezenta destoinic R. Moldova la acest for international, deplasandu-se in Italia cu un lot de sase sportivi.

Nu putem sa nu atestam o stare trista de lucruri: asemenea sportivi talentati precum Vitalie Grusac sau Igor Samoilenco sunt foarte dificil de inlocuit, desi in momentul de fata ei nu mai poseda fortele necesare pentru a participa la un turneu de asemenea anvergura. In aceste conditii, Veaceslav Gojan, Victor Cotiujanschi, Vasile Belous, Alexandru Rascan, Vladimir Cheles si Mihail Muntean au avut nobila misiune de a promova tricolorul la cel mai inalt nivel de pe mapamond.

Din acesti sase pugilisti, doar Gojan si Cotiujanschi au in palmares distinctii obtinute la competitii internationale oficiale. Experienta acestor atleti le-a si permis sa obtina victorii in primele lupte, in comparatie cu coechipierii acestora care au fost eliminati chiar in partidele inaugurale.

Cel de-al doilea meci a fost, din pacate, si ultimul la acest campionat pentru Veaceslav Gojan, el fiind eliminat din concurs de catre chinezul Yu Gu (scor 3-12). Spre deosebire de Veaceslav, consateanul sau de la Grimancauti, Victor Cotiujanschi, i-a devansat consecutiv pe boxerul mongol Chuluuntumur Tumurkhuyag (10-4) si australianul Damian Hooper (15-5), ajungand in sferturi. Dupa cum a remarcat Victor pentru TIMPUL, in etapele decisive ale competitiei, adversari usori nu mai exista, astfel ca, in disputa pentru medaliile de bronz, armeanul Andranik Hakobyan l-a dominat net pe sportivul nostru (8-1) si podiumul de la Milano a ramas doar un vis pentru echipa noastra.

De altfel, pe ringul italian a mai boxat un sportiv moldovean. Originar din Ungheni si discipol al Liceului-internat republican cu profil sportiv din Chisinau, Constantin Bejenaru reprezinta de mai multi ani Romania la turneele internationale si a evoluat in cantarul categoriei de 81 kg.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *