Actualitate

Premierul Chicu, despre creditul rusesc: „Nu am convingerea că partea rusă va dori să reia negocierile”

„4,2 miliarde de lei, din deficitul de 16,2 miliarde, urmau să fie acoperiți din acest credit rusesc. Noi am ratat o posibilitate de a lua acești bani la condiții foarte bune. Noi am remis o scrisoare Guvernului Rusiei, să informăm formal că acordul nu e în picioare. Nu am convingerea, nu am răspuns din partea Rusiei, că partea rusă va dori să reia negocierile. Noi trebuie să identificăm bani pentru a acoperi aceste găuri. Cu toate acestea, noi avem suficiente resurse financiare pentru a onora obligațiunile guvernului”, a spus prim-ministrul.

Pe 7 mai, acordul de creditare dintre Federația Rusă și Republica Moldova a fost declarat neconstituțional. A doua zi, președintele Igor Dodon a declarat că autoritățile de la Chișinău vor bate la ușa rușilor pentru a negocia un nou credit.

Adjunctul ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Andrei Rudenko, a catalogat decizia Înaltei Curți drept una care provoacă nedumerire și regret. Kremlinul a mai punctat că dorința de a ajuta R. Moldova e una sinceră.

https://agora.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *