Externe

Premierul Sanchez critică decizia britanică de a impune carantină călătorilor care revin din Spania

Într-un interviu acordat televiziunii private Telecinco, şeful executivului spaniol a susţinut că locuri din Spania foarte dependente de turiştii britanici, precum Insulele Baleare, Canare şi regiunile Valencia şi Andaluzia sunt destinaţii sigure.

Aceste regiuni "au o incidenţă cumulată (a infectărilor cu noul coronavirus) mai mică decât cea înregistrată în prezent în Marea Britanie, ceea ce înseamnă, sub aspect epidemiologic, că aceste destinaţii sunt de fapt mai sigure decât Marea Britanie", a afirmat Sanchez.

Prim-ministrul spaniol a susţinut că distribuţia cazurilor de contaminare în Spania este inegală, aproximativ două treimi din noile îmbolnăviri fiind identificate în două regiuni, Aragon şi Catalonia.

Premierul a mai informat că guvernul său are discuţii cu liderii britanici "pentru a încerca să îi convingă să reconsidere o măsură care, în opinia noastră, este nepotrivită".

Decizia Marii Britanii de a impune respectarea unei perioade de carantină tuturor călătorilor care vin din Spania, începând de duminică, a reprezentat o lovitură puternică pentru turismul spaniol, britanicii constituind cel mai mare contingent de vizitatori străini. În 2019, 18 milioane de britanici au vizitat Spania.

"Vom continua să colaborăm cu autorităţile britanice", a subliniat Pedro Sanchez, afirmând că "într-o bună parte a teritoriului spaniol există un control destul de mare al epidemiei".

Totodată, acţiunile sectorului aerian s-au prăbuşit luni la Bursa de valori din Londra, după ce duminică operatorul turistic TUI a decis să anuleze toate sejururile britanice din Spania continentală în perioada 27 iulie – 9 august. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *