Actualitate

Presa de peste Prut: Mariana Alexandru, fost procuror DNA cu dosare grele la activ, va ajuta procurorii moldoveni

Mariana Alexandru a lucrat în dosare grele, precum Adrian Năstase – Zambaccian, Gala Bute (pe care nu l-a mai dus la final din cauza că şi-a cerut pensionarea), Cătălin Voicu, Monica Iacob Ridzi.

Mariana Alexandru va funcţiona la Chişinău că expert care va consilia Procuratura şi Centrul Naţional Anticorupţie din Republica Moldova, scrie şi Gândul.

Mariana Alexandru a beneficiat de susţinerea publică a Ambasadei SUA într-un scandal din octombrie 2013, când ministrul Justiţiei a vrut să o schimbe de la şefia uneia dintre direcţiile din DNA.

Şeful Parlamentului moldovean, Andrian Candu (membru al PDM, partid controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc), declara pe 10 septembrie că viitorul expert "va revizui chiar şi dosarele care sunt în investigaţie la CNA".

Reamintim că politicienii moldoveni sub o mare presiune populară pentru a demara lupta-anticorupţie. În ultimele două week-end-uri au avut loc la Chişinău manifestaţii-mamut, câteva zeci de mii de moldoveni cerând demisia guvernului şi a preşedintelui pe motive de corupţie.

Activitatea DNA este extrem de apreciată în Republica Moldova, un slogan folosit de societatea civilă fiind "DNA, treceţi Prutul!"

De altfel, în luna mai, guvernul condus la acel moment de Chiril Gaburici (care între timp a demisionat) anunţă într-un comunicat de presă că Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, urmă să facă o vizită la Chişinău pentru a se întâlni cu oficialii moldoveni. Vizită nu a avut loc nici până acum.

Andrian Candu este membru al PDM, partid controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, unul dintre cei mai puternici şi detestaţi oameni din Republica Moldova.

sursa. hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *