Actualitate

Presa: Legendarul cosmonaut sovietic Alexei Lenov a fugit din Rusia

„Nu a fost atât de înfricoșător să iasă primul în spațiul cosmic decat să ”aterizeze” în închisoarea Lefortovo ca suspect”, a comentat avocatul rus Mark Feigin, plecarea din tara a lui Leonov, scrie Rzeczpospolita.

Pe 18 martie 1965, Alexei Leonov a devenit primul din lume care a ieșit în spațiul cosmic de la bordul navei sovietice „Voshod-2”. După 12 minute și 9 secunde, cu mari dificultati, el a reusit sa se întoarca la bordul navei. La intoarcere cosmonautul a avut probleme cu costumul sau de protectie, care s-a umflat, din care cauza Leonov nu a putut să intre prin trapa navei.

Potrivit datelor oficiale, Leonov a plecat din Rusia pentru un tratament al rinichilor și dializa. Cu toate acestea, momentul plecarii cosmonautului poate sa nu fie o coincidență. Leonov este membru al consiliului consultativ al fondului de investiții Baring Vostok.

Pe 15 februarie, fondatorul acestui fond, americanul Michael Calvey a fost arestat la Moscova sub acuzația de fraudă financiară și spionaj. La o zi după asta, alți cinci directori generali ai ”Baring Vostok” au fost retinuti de FSB.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *