CSI / Rusia

PRESA STRĂINĂ despre avioanele Typhoon în România: Sunt trimise pentru a îndepărta agresiunea rusească asupra Marii Negre

"Încercuind Rusia? Avioane RAF Typhoon vor fi detaşate în România în luna mai", titrează Russia Today, care notează că, astfel, se continuă militarizarea de către NATO a Europei de Est.

Sursa citată notează că avioanele vor efectua acţiuni de patrulare în zona Marii Negre, ca parte a unei misiuni desfăşurate sub comandă NATO, iar Marea Britanie este primul aliat care trimite avioane în acest scop.

The Independent scrie că avioanele RAF Typhoon vor fi trimise în ţara noastră pentru a ajuta la combaterea agresiunii ruse în zona Marii Negre şi precizează că avioanele vor rămâne patru luni la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

BBC relatează că mai mult de 200 de tone de echipamente, inclusiv un motor de avion de rezervă, în valoare de circa două milioane de lire sterline, vor fi trimise în România.

Sky News scrie despre câteva caracteristici ale acestor avioane: pot atinge o viteză de 2.200 de kilometri pe ora şi vor ajută la detectarea, urmărirea şi identificarea obiectelor care se apropie sau operează în interiorul spaţiului aerian al NATO.

"Avioane RAF Typhoon sunt trimise în România pentru a îndepărta agresiunea rusească asupra Marii Negre", titrează Daily Mirror, iar despre acest subiect mai scriu şi UK Defence Journal şi agenţia italiană Nova. 

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *