Internațional

“Preşedintele” Abhaziei a fost ATACAT unul dintre bodyguarzii săi a fost ucis

"Preşedintele Abhaziei Ankvab nu a fost rănit în atac. El se află la locul său de muncă din Suhumi", capitala abhază, a afirmat şeful serviciului de securitate prezidenţială, Anri Bobua.

"Un bodyguard al preşedintelui a fost ucis şi un altul se află în stare foarte gravă", a adăugat el.

"Conform primelor informaţii, după explozia unui dispozitiv la marginea drumului pe care circula convoiul preşedintelui Abhaziei, maşinile au fost vizate de tirurile unui lansator de grenade şi unei mitraliere", a precizat o sursă din cadrul poliţiei pentru Interfax.

Abhazia şi Osetia de Sud sunt două regiuni separatiste ale Georgiei, a căror independenţă a fost recunoscută de Moscova în urma războiului ruso-georgian din august 2008.

Numai câteva state din America Latină şi insule din Pacific au mai recunoscut independenţa lor. Comunitatea internaţională consideră cele două regiuni ca făcând parte din Georgia.

Ankvab a fost ales în august 2011 la preşedinţia Abhaziei, după decesul predecesorului său, Serghei Bagapş.

Acest fost premier şi vicepreşedinte a fost vizat de mai multe tentative de asasinat începând din 2005. El a fost rănit la mână şi la picior de focuri de armă trase asupra casei sale în septembrie 2010.

Via Mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *