Frumusețe

Previne transpiraţia

Mersul prin soare, mai ales la orele amiezii, nu ne face decât să ne cuprindă o stare acută de moleşeală, sau, mai rău, să transpirăm! Chiar dacă oboseala nu se vede foarte tare, ci se simte, transpiraţia este un inconvenient care creează situaţii mai puţin plăcute. Nu îşi doreşte nimeni ca machiajul să fie periclitat de micile broboane de sudoare, dar nici ca pe bluziţe sau rochiţe să se vadă mici pete de transpiraţie. Cum, din păcate, aceste lucruri nu pot fi evitate, fiind mai mult decât reale, „Femeia” îţi propune câteva trucuri care te vor ajuta să nu mai transpiri abundent şi să te bucuri de zilele calde aşa cum trebuie.

Apa mai mult rece decât caldă la duş!

Soluţia duşului cu apă mai rece dă rezultate şi este în continuare eficientă. Chiar dacă ţi se pare destul de greu de realizat, merită! Coborând uşor temperatura corpului, elimini motivul pentru care transpiri. Reglează temperatura apei cu atenţie. Nu trebuie să faci duş rece şi să îngheţi, dar încearcă să eviţi apa caldă sau fierbinte. Şterge-te cât mai bine după duş şi foloseşte un antiperspirant puternic în zonele problematice. Săpunul antibacterian poate reduce numărul de bacterii care favorizează mirosul neplăcut al transpiraţiei!

Uită de supe, ceaiuri şi mâncare sărată!

Dacă vrei să bei un ceai cald, sau să mănânci o supă, asigură-te că eşti acasă pentru a putea să faci un duş. Ştii cu siguranţă că este recomandat să eviţi lichidele fierbinţi când transpiri abundent, deoarece acestea stimulează şi mai mult transpiraţia, dar există şi alte alimente pe care este mai bine să le eviţi.
Mesele bogate în sare şi grăsimi stimulează transpiraţia. Fumatul este la fel de dăunător, iar cafeaua, ceaiul negru sau alte băuturi care conţin cofeină sunt la fel de periculoase pentru tine, deoarece favorizează transpiraţia.

Oţetul de mere, ca antiperspirant

Cu proprietăţi astringente, oţetul de mere este o alegere excelentă pentru un tratament natural împotriva transpiraţiei abundente. Aplică-l pe axilă seara, cu puţin timp înainte de culcare, dar asigură-te că s-a uscat complet înainte să adormi. De dimineaţă, spală-te cu apă şi cu săpun şi vei observa apoi că acizii absorbiţi de piele în timpul nopţii te ajută să rămâi cu axila uscată mai bine de-a lungul zilei şi neutralizează şi mirosurile neplăcute.

Textura potrivită a hainelor

În afară de alegerea hainelor potrivite pentru temperatura ambientală, ţine cont şi de faptul că fibrele naturale, în special bumbacul şi inul, lasă pielea să respire mult mai bine, spre deosebire de cele sintetice, care duc la o transpiraţie mai abundentă, dar şi la un miros mai puternic. În plus, hainele din fibre naturale nu lasă nici să se vadă broboanele de transpiraţie.

Tratamentul cu bicarbonat de sodiu

În timp ce transpiraţia este acidă, bicarbonatul de sodiu este o bază, iar reacţia chimică dintre cele două duce la uscarea instantanee a transpiraţiei. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă până când obţii o pastă groasă, ce se întinde apoi pe axilă şi se lasă să acţioneze timp de 25 de minute. Repetă tratamentul câteva zile la rând şi vei observa cu siguranţă eficacitatea lui.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *