Actualitate

Primarul Kievului îi acuză pe germani că trădează Ucraina după ce au refuzat să-i ajute cu armament

Într-un articol de opinie de duminică din ziarul german Bild, Vitali Klitschko a scris că decizia Germaniei de a nu trimite arme în Ucraina și de a bloca Estonia să facă acest lucru a fost o „trădare a prietenilor”.

Oficialii germani au spus că țara nu va trimite arme în Ucraina, deoarece acestea nu vor ajuta la detensionarea tensiunilor, dar că va trimite un spital de campanie.

De asemenea, Germania a ales să nu permită Estoniei permisiunea de a exporta vechi obuziere D-30 de fabricație germană în Ucraina.

Klitschko a scris în Bild: „Mulți își pun întrebarea: unde se află de fapt guvernul german? De partea libertății și, prin urmare, de partea Ucrainei? Sau de partea agresorului?”

„Ucraina își dorește un singur lucru: să fie o țară independentă, democratică și liberă!” el a spus.

Mai multe țări, inclusiv Ucraina și SUA, au avertizat că Rusia pare gata să invadeze Ucraina, iar unele țări NATO au trimis arme de apărare pentru a ajuta în cazul unui atac. Ucraina a avertizat că Rusia a adunat peste 100.000 de militari la graniță, în timp ce Rusia neagă că a planificat o invazie.

Germania a fost criticată și de Ucraina, după ce ofițerul superior al marinei germane a spus că Rusia „merită respect” față de Ucraina.

Sursa: 10tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *