Actualitate

Primul electrobuz va circula pe străzile capitalei de astăzi

În prezent, în Belarus există 20 de unități de transport de acest fel. „Conform estimărilor specialiștilor, către anul 2030, jumătate din unitățile de transport public ce vor circula în orașele europene vor fi anume de acest fel. Ne străduim să mergem în pas cu timpul, astfel de autovehicule circulă pe străzile din Minsk și sperăm că vor merge în număr mare și la Chișinău”, a declarat ambasadorul Republicii Belarus în țara noastră, Serghei Ciciuc, scrie trm.md.

„În Europa și în toată lumea există tendința de dezvoltare a transportului ecologic, electric și autonom. Anul trecut în orașul Minsk a fost deschisă prima linie de transport cu asemenea electrobuze, iar astăzi îl vedem și la Chișinău, ne bucură acest fapt. Urmează să mergem cu pași siguri spre dezvoltarea acestui tip de transport în municipiul Chișinău”, a menționat directorul interimar al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Butucel.

Ruta de electrobuz „E” va circula timp de o lună, cu titlu de experiment, pe itinerarul: Calea Ieşilor – bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – bd. Constantin Negruzzi – bd. Iu. Gagarin și retur pe acelaşi traseu.

Sursa: 24h.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *