Actualitate

Primul general-maior rus, repatriat grav rănit din Siria

Publicatia afirma ca general-maiorul a calcat pe o mina la Palmyra, în urma exploziei declansate pierzându-și ambele picioare și un ochi. Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii februarie. Miliuhin a fost repatriat in Rusia si internat la spitalul Burdenko din Moscova.

Miliuhin este primul general rus rănit în Siria.

Ministerul rus al Apărării nu a dorit sa comenteze informatia, dar de vreme ce anterior a anuntat ca in operatiunea de eliberare a Palmyrei au participat trupele siriene, ”cu sprijinul aviateii ruse”, astazi a facut cateva rectificari cu privire la comunicatul despre ”eliberarea Palmyrei”.

Astfel, potrivit oficialilor militari rusi, eliberarea Palmyrei de sub ocupatia ISIS s-a facut cu contributia cheie a Forțelor pentru Operațiuni Speciale ale armatei ruse în Siria. Acest lucru a fost anunțat de către șeful Direcției Operațiuni Principale ale Statului Major General al Forțelor Armate ruse, general-colonelul Serghei Rudskoi.

”Operațiunea de eliberare a Palmyrei a fost planificata și efectuata sub supravegherea consilierilor militari ruși”, a adăugat el.

În timpul operatiunii au fost implicate, printre altele, cele mai noi elicoptere Ka-52, care „au demonstrat performanțe ridicate în zona de munte-desert”, a spus Rudskoi.

Purtătorul de cuvânt al Statului Major General nu a precizat însă ce sarcini au efectuat forțele speciale rusești în eliberarea Palmyrei. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *