Moldova

Prioritara este modalitatea de alegere a presedintelui. Restul poate astepta

„Constitutia R. Moldova, intr-adevar, are nevoie de unele ajustari, dar ele mai pot astepta. Prioritatea tine de depasirea crizelor numeroase, pentru aceasta este nevoie de schimbat modalitatea alegerii presedintelui tarii”. Declaratia apartine lui Gianni Buquicchio, presedintele Comisiei de la Venetia, si a fost facuta in cadrul unui briefing, sustinut la Chisinau, dupa o vizita de lucru intreprinsa miercuri, 10 februarie.

„Suntem in perioada unei crize economico-financiare mondiale, iar Moldova nu isi poate permite sa vina cu crize suplimentare in aceasta situatie”, a mai spus Gianni Buquicchio.

Spicherul Mihai Ghimpu, presedinte interimar al R. Moldova, a declarat ca in tara nu va fi depasita criza constitutionala, daca nu va fi schimbata modalitatea alegerii sefului statului. Ghimpu a dat asigurari ca toate propunerile de modificare a Constitutiei R. Moldova, inainte de a fi examinate de catre Parlament, vor fi supuse expertizei de catre Comisia de la Venetia.

Expertii Comisiei vor reveni la Chisinau in perioada 24-26 februarie in vederea continuarii discutiilor. „Speram ca pana atunci formatiunile politice vor gasi o solutie, pe care noi o vedem posibila”, a spus Gianni Buquicchio.

Dupa Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *