Actualitate

Procedură disciplinară pentru judecătorul care a favorizat atacuri asupra unei bănci

Potrivit Procuraturii Generale, judecătoul este suspectat de comiterea mai multor abateri de la legislaţie în procesul judecării unor cereri cu implicarea unei firme off-shore și acționari bancari.

Astfel, s-a constatat că la aplicarea măsurilor de asigurare, magistratul şi-ar fi depăşit limitele necesare de asigurare a obiectului litigiului şi a dispus limitarea drepturilor unor persoane juridice neatrase în proces, printre care BC „Victoriabank” SA, un registrator independent și o întreprindere de stat.

Ca urmare, prin aplicarea măsurilor de asigurare în privinţa celor trei persoane juridice, judecătorul a încălcat normele imperative ale legislației procesual-civile, a admis ingerinţe nejustificate în drepturile şi interesele ocrotite de lege a unor persoane terţe, încălcând și prevederile Codului de etică al judecătorului.

Încălcările respective constituie abateri disciplinare, conform preverderilor Legii „Cu privire la statutul judecătorului” și pot atrage sancțiuni disciplinare drastice, inclusiv eliberarea din funcție a judecătorului culpabil.

Asupra abaterilor sesizate de procurorul general urmează să se expună Consiliul Superior al Magistraturii.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *