Actualitate

Procuratura rusă în conflict cu ”subalternii” din Cecenia

Decizia de a șterge datoriile populatiei pentru gaze naturale a fost luată de Tribunalul din Groznîi, în urma unei cereri a Procuraturii Ceceniei. Superiorii de la Moscova consideră această decizie ”nejustificată”.

„În legătură cu decizia nejustificata a instanței de judecată a fost organizată o inspecție internă”, – citează RIA Novosti declarația Procurorului General al Rusiei.

Procuratura rusa a mai indicat procurorului Ceceniei „inadmisibilitatea amestecului autorităților de urmărire penală în activitățile economice ale organizațiilor”.

La 17 ianuarie, procuratura din Cecenia a anunțat că, la cererea sa, a fost stearsa datoria pentru gaze a locuitorilor din Groznîi în suma de 9 miliarde de ruble.

Ulterior, consiliile regionale din mai multe regiuni rusești au cerut masuri similare în vederea anularii datoriilor la gazele consumate de populatie.

La rândul său, Gazprom a declarat că decizia instanței cecene de a anula datoria pentru gaz este contrară normelor legale și incorectă față de plătitorii de buna-credinta.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *