Actualitate

Proiectul noului Cod al Audiovizualului, votat de Parlament în a doua lectură

Potrivit documentului citat, procedura de numire a membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care se va numi Consiliul Audiovizualului, va fi modificaată. Astfel, doi din cei nouă membri ai instiutţiei vor fi propuși de Parlament, câte unul de șeful statului și de Guvern și cinci de către societatea civilă. La rândul lor, membrii Consiliului de Observatori al TRM vor fi desenaţi de Consiliul Audiovizualului și nu de Parlament.

De asemenea, Codul Audiovizualului conţine noi prevederi privind transparența proprietății în sectorul audiovizual și stabilirea unor cote pentru determinarea poziției dominante pe piață.

Documentul a fost elaborat cu largul concurs al experților din societatea civilă și a experților străini și are avizele mai multor institutii internaționale, inclusuv din cadrul Consiliului Europei.

Tot astăzi, plenul Parlamentului a menținut votul exprimat anterior pentru Concepţia naţională de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova, remisă spre reexaminare de către șeful statului. Proiectul de lege a fost votat la 14 iunie curent și a fost susținut de 53 de deputați din cei prezenți la ședință.

Concepţia naţională de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova descrie situaţia din domeniul mass-media şi identifică problemele existente. Scopul acesteia este să servească drept punct de referinţă pentru politici publice coerente în domeniul mass-media, politici menite să fortifice rolul sistemului mediatic în asigurarea dreptului constituţional la informaţie al cetăţenilor şi în consolidarea unei societăţi democratice.

Documentul a fost elaborat de experți naționali și internaționali, precum și de reprezentanți ai societății civile în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media și promovat în Parlament de un grup de deputați.

hotnews.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *