Eveniment

Promisiuni de energie mai IEFTINĂ din Ucraina

Compania ucraineană DTEK anunţă că este gata să încheie noul contract de livrare a energiei electrice în Republica Moldova la un preţ de 6,8 cenţi pentru un kilowatt/oră, se arată într-un comunicat al Serviciului de presă al companiei.

„Pe parcursul ultimilor doi ani, în pofida creşterii costului energiei electrice în Ucraina, preţul pentru consumatorii moldoveni nu a fost revizuit şi a constituit 6,9 cenţi pentru un kilowatt/oră”, a declarat Andrei Favorov, directorul comercial al furnizorului de curent electric.

Compania ucraineană DTEK din Ucraina, exportă energie electrică în Republica Moldova din anul 2011 în baza unui contract încheiat cu Întreprinderea de Stat „Energocom”. În 2013, DTEK a exportat în Moldova 1,5 miliarde de kilowatt/oră, iar în trei ani, livrările s-au ridicat la 2,5 miliarde.

Compania DTEK este una dintre cei mai importanţi furnizori de resurse energetice care efectuează exporturi de energie electrică în Ungaria, Slovacia, România, Polonia, Republica Moldova şi Belarus. Livrările de energie electrică ucraineană acoperă consumul în regiunea de nord a ţării noastre, deservită de RED Nord şi RED Nord-Vest, notează Mesager. 

TRM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *