Ultima oră

Publika TV va avea un nou director general

Noul director general este Iulian Bercu.

Amintim că în mai 2011 mai multe surse mass-media scriau despre faptul că Dumitru Ţâra ar fi cumpărat televiziunea şi este noul proprietar al Publika TV.

Iată ce scria presa atunci: “Televiziunea de ştiri Publika TV a fost vândută, vineri, 20 mai, directorului general al staţiei, Dumitru Ţîra. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat la Chişinău, între reprezentanţii Bluelink Comunicazione, firmă care era acţionar majoritar la Publika TV şi Dumitru Ţîra.

,,Am decis să fac acest efort având în vedere valoarea acestui post de televiziune şi a echipei care a dat dovadă de profesionalism. Publika TV este deja un brand pe piaţa media din Moldova. Este prima mea investiţie de o asemenea anvergură şi am deplina convingere că într-un an şi jumătate va fi una profitabilă”, a declarat Dumitru Ţîra. El a mai spus că schimbarea acţionarului majoritar nu se va reflecta în nici un fel în politica editorială a postului. ,,Publika TV va rămâne un post de televiziune echidistant, iar adevăraţii stăpâni vor fi în continuare telespectatorii, care au găsit aici spaţiul în care pot spune liber ce gândesc”, a adăugat Ţîra.

Pare straniu faptul că proprietarul Televiziunii a fost rugat să plece, or, cine poate să roage stăpânul casei să plece din ea? În acest sens apar suspiciuni întemeiate vizavi de tranzacţia din 2011, care s-a putea să fi fost doar o manevră menită să inducă opinia publică în eroare, iar adevăratul patron al postului tv să fie altă persoană.
Amintim că Publika TV s-a lansat pe piaţă pe 7 aprilie 2010. Televiziunea are circa 300 de angajaţi şi este singurul post de ştiri din Republica Moldova. Dumitru Ţîra, a deţinut funcţia de manager încă de la înfiinţarea companiei Ştiri Media Grup, care include Publika TV, Publika FM şi publika.md.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *