Actualitate

Puscaria plnge dupa Papuc si Botnari

Fostul ministrul de Interne, Gheorghe Papuc, si ex-comisarul municipiului Chisinau, Vladimir Botnari, vor fi, in scurt timp, audiati in calitate de banuiti intr-un nou dosar cu privire la evenimentele din 7 aprilie, deschis luni. Ei sunt invinuiti de neglijenta in serviciu cu urmari grave (art. 329, alin. 2, lit. b) si risca de la trei la sapte ani de inchisoare sau amenda de la 6000 la 16000 de lei. Procurorii afirma ca, pentru inceput, cei doi vor fi cercetati in stare de libertate. Daca nu vor veni la audieri, vor fi adusi cu forta, iar daca vor pleca din tara, vor fi anuntati in cautare internationala. Cei doi se eschiveaza sa vorbeasca cu jurnalistii.

Urmarirea penala contra celor doi a fost pornita in baza materialelor adunate de procurori in dosarul privind evenimentele din 7 aprilie (in care Papuc fusese audiat ca martor) si a probelor acumulate de MAI. „La moment vor fi cercetati in stare de libertate, ca banuiti. Pe urma vom decide care va fi masura de reprimare. Nu cred ca ei sunt interesati sa nu se prezinte, deoarece exista si parghii de cautare”, a declarat pentru TIMPUL Sergiu Garabagiu, seful Directiei exercitare a urmarii penale a Procuraturii Generale.

La randul lor, Papuc si Botnari s-au ascuns de ochii lumii. Ex-ministrul nu raspunde la niciun telefon sau inchide apelurile. Numai „jurnal.md” a reusit pana ieri-seara sa-l prinda in strada pe Papuc, el fiind nervos si indignat. Intrebat cum comenteaza deschiderea dosarului, a raspuns nemultumit: „Eu v-am spus o data. Ce inseamna asta? Ce urmariti indeobste? Este dreptatea omului! Ce umblati cu minciunile astea ale dvs.? Eu v-am explicat odata…”. Nici pe Botnari n-am putut sa-l gasim, iar sotia sa ne-a spus ca e plecat din tara si ca va reveni inainte de Revelion.

Potrivit altor surse de la Procuratura, care au solicitat anonimatul, declaratiile optimiste si zambetul larg al lui Papuc, dupa ce fusese audiat recent in calitate de martor, au fost false. „El nu era deloc vesel la audieri si ii tremura pixul in mana atunci cand semna, dar in fata jurnalistilor trebuia sa faca teatru”, sustin aceleasi surse.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *