Culinar.md

Puterea concentrată a naturii

Aloe vera fortifică sistemul imunitar

În uz intern, sucul de aloe vera fortifică sistemul imunitar. Pentru a atinge un rezultat, se recomandă o cură de opt săptămâni: dimineaţa şi seara se beau, înainte de masă, câte 50 ml de suc. Pentru uz extern, cel mai bun este gelul. Acesta conţine foarte multă umiditate, ceea ce redă rapid pielii netezimea şi prospeţimea. În plus, are efecte curative, alină durerile, stopează infecţiile, reduce edemele, răcoreşte şi calmează, deci, este un remediu excelent pentru coşuri, arsuri solare, mici leziuni, înţepături de insecte şi luxaţii uşoare.

Salvia este un antiinflamator excelent

Din vechime, această plantă cu nume aproape mistic este folosită pe larg în cosmetică, datorită proprietăţilor ei antioxidante şi antiinflamatorii. Uleiurile eterice extrase din salvie sunt excelente pentru îngrijirea tenului gras.

Teiul calmează pielea sensibilă

Efectul calmant al florilor de tei este cunoscut în farmacologie din cele mai vechi timpuri. Ceaiurile de tei fortifică sistemul nervos, iar în cosmetică florile galben-verzui, bogate în nectar, zahăr, tanini, uleiuri şi grăsimi, acţionează ca un balsam asupra unei pieli iritate şi sensibile.

Coaja de portocală combate constipaţia

Calităţile curative ale portocalei erau cunoscute încă din sec. XIII, când era prescrisă bolnavilor. A enumera proprietăţile portocalei înseamnă a aminti mai întâi calităţile sale remineralizante: fiind un mare depozitar de săruri minerale – mai ales, de calciu -, acest fruct fortifică organismul, stimulează imunitatea naturală, luptând împotriva bolilor infecţioase. Din coaja de portocală fiartă în apă se obţine un medicament natural contra constipaţiei: timp de 20 de minute coaja unei portocale se fierbe în 300 ml de apă. Această primă apă, fiind amară, se aruncă. Reluaţi acţiunea, fără a uita, de această dată, să îndulciţi preparatul cu puţină miere sau zahăr nerafinat. Se scoate coaja, se lasă să se usuce pe o suprafaţă curată şi se mănâncă. Preparată astfel, coaja stimulează secreţia biliară şi peristaltismul intestinal.

Elena Sărăteanu

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *