CSI / Rusia

Putin: „Nicio ţară nu are voie să umble prin lume şi să captureze pe cine îi place ca apoi să-i bage în închisorile sale”

„Cred că oameni că Blatter, lideri marcanţi ai federaţiilor sportive internaţionale, comitetelor olimpice, merită o atenţie specială şi recunoştinţă”, a declarat Putin într-un interviu cu televiziunea elveţiană RTS.

„Şi dacă cineva merită Premiul Nobel, atunci aceştia sunt oamenii”, – a spus preşedintele rus, făcând aluzie la premiul Nobel pentru pace decernat lui Obama (2009).

Putin a menţionat că „suntem cu toţii conştienţi de situaţia care se conturează în jurul lui Blatter…Nu vreau să analizez acum detaliile, dar eu personal nu cred un cuvânt în ceea ce priveşte acuzaţia de corupţie împotriva lui (Blatter),” – a spus Putin.

Comentând cu privire la scandalul de corupţie în care se află acum FIFA, Putin a menţionat că acţiunile ar trebui să fie luate în cadrul dreptului internaţional.

„Nimeni nu este împotriva luptei împotriva corupţiei -..Dar există reguli de drept internaţional. Dacă cineva este suspectat de comiterea unei infracţiuni, adună dovezile necesare şi apoi le trimite procuraturii statului al cărui cetăţean este persoană acuzată”, – a reamintit preşedintele Federaţiei Ruse, care probabil a uitat de zecile de ucraineni răpiţi din Ucraina şi judecaţi ilegal pe teritoriul Rusiei. Cele mai cunoscute cazuri sunt cele ale luptătoarei ucrainene Nadia Savcenko şi regizorul de film Oleg Sentov.

Putin a declarat, parcă făcându-şi autocritica: „Nimeni, nici o ţară – mare sau mică – nu se poate mişcă prin lume şi să captureze pe cei pe care îi doreşte, şi s-i închidă în închisorile lor…Pentru mine, acest lucru este inacceptabil”, a spus Putin.

În timpul interviului cu televiziunea elveţiană, preşedintele rus a fost întrebat dacă nu crede că lungă şedere la putere a avut un impact psihologic negativ asupra lui. „În cursul acestui interviu, eu am părut a fi nebun?” – a replicat Putin.

Jurnalistul a declarat că preşedintele rus este”portretizat în Europa că un fel de nou Stalin…, există oameni care îl reprezintă drept imperialist”.

Putin: „Această este parte dintr-o lupta politică, o parte din viaţă mea …, încerc să nu dau atenţie deosebită. Eu fac ceea ce cred că este necesar şi în interesul ţării şi poporului meu”.

Şi de parcă războiul din Ucraina nici nu ar fi existat, Putin a dat asigurări că „în interesul Rusiei nu este să se confrunte cu alte ţări, dar uneori trebuie să-şi apere interesel şi, desigur, o va face…Dar nu în confruntare să caute soluţii, mai ales confruntarea militară, dar printr-o căutare de compromis şi soluţii reciproc acceptabile”, a declarat şeful statului rus.

sursă: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *