Actualitate

R. Moldova, POMENITĂ de Mike Pompeo în contextul unei posibile IMPLICĂRI a Rusiei în scrutinul parlamentar

Senatorul Chris Coons l-a informat pe Mike Pompeo că în curând vor avea loc alegeri în Letonia, R. Moldova și Suedia (de la 2:47:03).

„Ce instrumente credeți că poate și trebuie să folosească Departamentul de Stat pentru a contracara posibila implicare a Rusiei în alegerile care vor avea loc în țările partenere?”, a întrebat Coons, făcând referire și la alegerile din R. Moldova.

Mike Pompeo a spus că e o întrebare foarte bună. „Avem o datorie în fața europenilor, iar acest lucru ajută și SUA – să îi ajutăm pentru a fi siguri că democrațiile lor sunt de asemenea protejate”, a spus Pompeo.

De asemenea, Secretarul de stat e enumerat câteva acțiuni care le face Departamentul de Stat, pentru ca în statele menționate alegerile să nu fie influențate de implicarea Rusiei.

„O bună împărtășire a informațiilor dobândite stă la baza cooperării cu partenerii noștri. Astfel, partenerii noștri înțeleg mai bine pericolele. Uneori SUA le vede mai bine aceste pericole decât statele mai mici, care au mai puține resurse”, a precizat Mike Pompeo.

Sursa: ziarulnational.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *