Afaceri

R. Moldova vrea sa preia experienta Cehiei in domeniul financiar

Ministerele Finantelor din R. Moldova si Cehia vor semna, in timpul apropiat, un Memorandum de cooperare, prin care va fi facilitata dezvoltarea sistemului bugetar-fiscal.

Potrivit ministrului Finantelor, Veaceslav Negruta, necesitatea semnarii Memorandumului rezulta din dorinta Moldovei de a prelua experienta tarilor membre ale Uniunii Europene, privind armonizarea legislatiei nationale in domeniul bugetar-fiscal cu standardele UE.

Intr-un comunicat al ministerului de resort, Negruta a subliniat, de asemenea, ca R. Moldova este interesata de experienta Cehiei in domeniul finantelor publice, iar semnarea memorandumului de cooperare va intensifica schimbul de experienta intre specialistii in domeniu, implementarea practicilor europene in domeniul politicii fiscale, al contabilitatii agentilor economici, gestionarii finantelor publice, bugetului etc.

Cooperarea moldo-ceha intre ministerele finantelor va include, de asemenea, vizite de documentare, schimb de informatii relevante, consultari, seminare si ateliere de lucru, precum si alte forme de activitati, care pot fi identificate de catre ambele parti.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *