Ultima oră

Raportul Kroll 2 va fi publicat astăzi, dar FĂRĂ lista beneficiarilor finali

Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei parlamentare care investighează furtul miliardului, Alexandru Slusari.

„Noi mult timp am auzit mitul că raportul nu poate fi publicat, pentru că e condiția companiei Kroll. Este un fals. Această companie e reticentă vizavi de publicarea acestui raport, dar ei au spus că dacă instituțiile din R. Moldova vor insista, pot să-l publice. Comisia de anchetă cu votul tuturor membrilor prezenți a decis că azi raportul Kroll 2 să fie publicat”, a declarat Alexandru Slusari.

Decizia a fost luată miercuri în cadrul ședinței de membrii Comisiei, care au primit raportul de la compania americană de audit și investigații financiare Kroll. Raportul primit de la compania americană nu conține însă și lista beneficiarilor. Alexandru Slusari susține că această listă s-ar afla de mai bine de un an la Procuratura Generală.

La sfârșitul anului 2017, Banca Națională a Moldovei (BNM) a făcut publică sinteza Raportului Kroll-2. Asemeni primului raport, documentul relevă că Ilan Șor și un grup de 77 de companii care au legături cu acesta sunt principalii beneficiari ai tranzacțiilor de la cele trei bănci: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, devalizate în 2014.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *