Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:12
Abonamente

Criza 7 Mai 2010, ora 17:12

Rata şomajului în Statele Unite a urcat în aprilie la 9,9 la sută

Marime Font

 
 

Rata şomajului în Statele Unite a urcat în aprilie la 9,9 la sută, sau 15,3 milioane de şomeri, cu toate că analiştii se aşteptau ca rata şomajului să rămână neschimbată, la 9,7 la sută, dar au fost create 290.000 de noi locuri de muncă, cele mai multe în ultimii patru ani.

Angajarea de către guvern a 66.000 de angajaţi cu contract temporar de muncă, pentru realizarea recensământului, a ajutat la creşterea numărului de noi locuri de muncă în aprilie. Şi angajatorii privaţi, pilonul de bază al economiei, au creat noi locuri de muncă - 231.000, cel mai ridicat număr din martie 2006, a anunţat vineri Departamentul american al Muncii.

Rata şomajului a crescut de la 9,7 la sută în martie la 9,9 la sută în aprilie, deoarece 805.000 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi-au reluat căutările pentru o slujbă. În octombrie 2009, rata şomajului în Statele Unite a atins la 10,1 la sută, cel mai ridicat nivel din ultimii 26 de ani.Îmbunătăţirea situaţiei pe piaţa muncii din SUA a avut loc înainte de declinul burselor din această săptămână, pe fondul temerilor extinderii crizei din Grecia spre alte state din zona euro. Economiştii avertizează că, în acest context, există temeri că firmele ar putea fi mai prudente în a face angajări în viitor.

Pentru ca firmele să-şi crească semnificativ numărul de angajaţi, este nevoie ca economia SUA să crească la o rată anuală între şase şi opt la sută, faţă de 3,2 la sută cât s-a înregistrat în primul trimestru din 2010, susţin economiştii.

Extinderea crizei în Europa va reduce cererea pentru exporturile americane şi va afecta în continuare pieţele financiare din întreaga lume. Mulţi economişti cred că va fi nevoie de cel puţin zece ani pentru reducerea ratei şomajului la aproximativ şase la sută.

Sursa: agerpres

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md