Chișinău

Râul Bâc va fi extins

Cota-parte de participare a municipalităţii în acest proiect a fost supusă votului la ultima şedinţă a Consiliul municipal Chişinău.

După cel de-al doilea război mondial, au fost propuse mai multe proiecte de amenajare a albiei râului Bâc. Cel mai ambiţios dintre acestea a fost proiectul de extindere a albiei râului şi de creştere a volumului de apă, propus în 2007. Primăria Chişinău a semnat atunci un protocol de intenţie cu Universitatea Politehnică din Milano, Italia, pentru elaborarea conceptului. La Milano a avut loc Atelierul internaţional „O viziune de ansamblu a Chişinăului”, cu participarea experţilor din mai multe ţări din Europa.

După trei ani, municipalitatea revine la proiect. „Specialiştii primăriei Chişinău au analizat proiectul şi rezultatele atelierului sunt interesante şi oportune pentru capitală în definirea destinului unei largi arii a râului Bâc”, a spus la ultima şedinţă a CMC, specialistul principal al Direcţiei relaţii externe şi integrare europeană a Primăriei, Liliana Balan.

Viceprimarul, Nistor Grozavu, a comunicat că profesorii din Milano deja au vizitat Moldova şi au avut discuţii cu arhitecţi şi proiectanţi moldoveni, dar şi cu populaţia. „Astfel, putem spune că la baza concepţiei stau părerile şi necesităţile capitalei”, a spus oficialul.

După elaborarea concepţiei, proiectul va fi supus unor dezbateri publice. Ulterior va fi remis spre aprobare Consiliului municipal Chişinău. Mai mulţi agenţi economici sunt deja interesaţi să investească în acest proiect. Autorităţile locale spun că au luat în calcul că realizarea proiectului va fi extrem de dificilă, deoarece multe terenuri din zonă sunt privatizate.

Sursa: infoprim

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *