Actualitate

Război de uzură în Brexit: Parlamentul britanic acceptă alegerile anticipate în decembrie

Pentru a ieși din blocajul actual, parlamentul britanic a acceptat planul lui Boris Johnson de alegeri anticipate în decembrie (știind că data oficială a Brexitului este acum pe 31 ianuarie).

Este prima oară de un secol încoace că Marea Britanie va avea alegeri în decembrie. Parlamentul a acceptat marți seara planul premierului Boris Johnson de a organiza alegeri anticipate pe 12 decembrie, iar simplii cetățeni care urmăresc actualitatea, inclusiv cei britanici, ar putea fi iertați dacă nu mai înțeleg ce se întâmplă, după ce luni seara același parlament respinsese propunerea.

Iată însă că nici măcar 24 de ore mai târziu, Camera Comunelor acceptă planul, după ce șeful laburiștilor Jeremy Corbyn a anunțat că e de acord cu principiul alegerilor anticipate.

Până acum, principalul partid de opoziție, Labour, a respins de trei ori propunerea de alegeri anticipate. Labour dorea de fapt să primească mai întâi confirmarea de la Bruxelles că UE acceptă prelungirea răgazului cu trei luni, până pe 31 ianuarie 2020.

Jeremy Corbyn a precizat că refuzul până acum era pentru că partidul său căuta să-l împiedice pe Johnson să scoată Marea Britanie din Uniune fără un acord. Acum că opoziția a primit garanțiile că asta nu se va întâmpla și că există timp până la sfârșitul lunii ianuarie, Labour nu vede de ce s-ar opune alegerilor anticipate.

https://moldova.europalibera.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *