Frumusețe

Refacerea sprâncenelor

Refacerea sprâncenelor este un proces destul de lung, deoarece firele de păr din sprâncene cresc destul de greu – doar 0,16 mm pe zi. Astfel, refacerea lor poate dura chiar şi câteva luni. În cazul în care nu vrei să mai stai foarte mult timp fără sprâncene frumoase, arcuite şi bogate, poţi să urmezi un tratament de regenerare.

Identifică toate cauzele

O vizită la medic este necesară atunci când sprâncenele afectate refuză să crească şi observi că părul şi unghiile „se mişcă” încet – poate fi vorba de o afecţiune a glandei tiroide care, apropo, influenţează şi creşterea părului. Alte analize utile sunt cele care vizează nivelul de fier din sânge, anemia fiind o altă problemă care stopează creşterea părului. Introdu în alimentaţie alimente bogate în fier, dar ia şi suplimente până la rezolvarea problemei.

Deficienţa de B6

Una dintre problemele care defavorizează creşterea firului de păr e deficitul de vitamină B6. Un regim alimentar bogat în legume şi fructe proaspete este util oricând, însă acum ai nevoie de un supliment care să îţi ofere 100% din necesarul de vitamină B6 pe zi – 100 mg. Alte substanţe care contribuie la grăbirea creşterii firului de păr sunt vitaminele A, C, B3, E şi acidul folic.

Tratamente cu ulei

Uleiul de ricin stimulează creşterea părului, mai ales atunci când este aplicat seara şi lăsat să acţioneze peste noapte. Uleiul de măsline sau cel de cocos au un efect similar, dar mai puţin puternic. Chiar şi „banala” cremă de ochi poate stimula creşterea sprâncenelor, deoarece conţine multe vitamine şi minerale. Indiferent de soluţia aleasă, masează bine sprâncenele după aplicarea uleiului sau a cremei, pentru a stimula circulaţia sângelui.

Tratamente pentru păr

Tratamentele împotriva calviţiei la bărbaţi pot fi folosite cu succes şi de către femeile care suferă de acest inconvenient în zona sprâncenelor. Înmoaie un beţişor într-o astfel de soluţie, care poate fi cumpărată din farmacie sau un alt tratament pentru calviţie ce conţine minoxidil şi aplică-l în zona dorită. Substanţa poate grăbi creşterea părului fără efecte secundare. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *