Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente

Frumusețe 27 Ianuarie 2017, ora 06:01

Remedii cu cartofi pentru frumuseţe

Marime Font

Bătrânii ne-au lăsat moştenire numeroase remedii cu cartofi. Unele dintre acestea pot fi folosite pentru tratarea simptomelor de gripă şi răceală, iar altele sunt eficiente pentru cele mai des întâlnite probleme legate de ten. 

Cartofii au grijă de frumuseţea ta
Cu ajutorul a două felii de cartofi, poţi scapă de cearcănele deranjante după o noapte nedormită. Tot ce trebuie să faci este să pui sub ochi două felii de cartofi după ce i-ai îmbibat cu puţină smântână. Lasă-i să acţioneze timp de 20 de minute şi apoi spală-te pe faţă cu apă călduţă.

Bătrânii mai spun că dacă te speli cu suc de cartofi pe faţă, nu vei îmbătrâni niciodată.Cartofii sunt excelenţi şi pentru a scapă de petele negre. Sucul de cartofi, în combinaţie cu zeamă de castraveţi, face minuni pentru ten. Te scapă de petele negre şi de arsurile solare.


De unde are cartoful atâtea proprietăţi uluitoare?
Poate că nu ştiai, dar un singur cartof are 1,627 grame de potasiu, mineral esenţial pentru bună funcţionare a organismului. De asemenea, cartofii sunt bogat în vitamina B6, folosită pentru vindecarea a peste o sută de boli. Vitamina B6 regenerează celulele, apară inima de afecţiuni şi combate depresia. Datorită conţinutului de amidon, cartofii sunt ideale pentru sportivi.


Cartofii conţin fier şi cupru. Fierul este important pentru menţinerea hemoglobinei în organism, iar lipsa acestuia poate duce la ameţeli, la dureri de cap şi anemie. Mai mult, cartofii conţin şi hidraţi de carbon, o sursă excelenţă de energie. În combinaţie cu smântână de casă şi castraveţii, cartofii pot trata cicatrici, arsuri deschise şi răni care se vindecă cu greu în timp.
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md