Actualitate

Remedii extraordinare pe bază de muguri de brad

Sunt indicate pentru recoltare pădurile din zone cât mai puțin poluate, iar ca dimensiuni trebuie să spunem ca mugurii sunt buni când au ajuns la dimensiunea de trei centimetri și nu au depășit șapte centimetri. Pot fi recunoscuți foarte ușor, pentru că mugurii de disting de restul corpului arborelui prin culoare, verde crud, si aspect catifelat. Ca și indicații terapeutice trebuie știut faptul că infuzia de muguri de brad este recomandata în cazul răcelilor incipiente, scade febra și desfundă căile respiratorii.

Tot din mugurii de brad cruzi sau uscați se pot prepara infuzii care ajută în cazul anemiilor, a bolilor digestive, vindecă migrenele și oboseala cronică fizică și intelectuală. Persoanelor care suferă de lipsa poftei de mâncare le este recomandată câte o cură de muguri de brad cruzi. Aceștia au proprietati antibiotice și antiseptice, ajută la stimularea sistemului imunitar și a celui cardiovascular.

Siropul de brad are un efect foarte tonifiant, calmează durerile, este foarte bun în combaterea diferitelor tipuri de tuse, vindeca bronșita și ajuta la combaterea afecțiunilor respiratorii acute. Foarte important de știut este faptul câ siropul de muguri de brad temperează apetitul exagerat al coliilor pentru dulciuri. 

realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *