Sănătate

Remedii pentru arusrile cauzate de soare

S-au facut studii care ne arata formele prin care putem trata aceste arsuri:

 Medicina conventionala
Evitati soarele si consumati lichide. Spalati zona cu un burete cu apa rece sau inmuiati-o intr-o baie rece. Arsurile usoare sunt calmate cu calamina sau cu lotiuni utilizate dupa expunere.

Remedii pe baza de plante
Infuzie de ulei de sunatoare cu cateva picaturi de ulei de levantica pe zona arsa, seva sau unguenti de aloe vera deoarece calmeaza, crema de lumina noptii si limba mielului pentru arsurile pe cale de vindecare.
Beti o infuzie din flori de lamaie verde, soc si coada soricelului pentru stimularea transpiratiei.

Remedii homeopatice
Matraguna 6c
Pentru fata rosie, fierbinte. Migrena palpitanda, inrautatita de expunerea pacientului la lumina si zgomot. Pot exista pupile dilatate si febra mare.
Glanoine 6c
Pentru durerea de cap exploziva. Durerea se agraveaza cand soarele este pe cer, chiar daca pacientul nu se expune direct. Se inrautateste si la miscare. Fata poate fi imbujorata sau palida.
Dozaj 6 doze: 1 tableta la fiecare jumatate de ora, apoi la fiecare 4 ore, maximum 4 zile.

Aromaterapie
Adaugati menta sau levantica la o baie rece ori, daca arsura este grava, inmuiati ulei nediluat de levantica pe piele dupa o baie rece, repetand la 2,3 ore dac aeste necesar. Daca zona arsa de soare este dureroasa, aplicati uleiurile cu un spray cu apa. Daca ati stat prea mult la soare adaugati uleiurile la crema hidratanta.

Leacurile din bucatarie
Ameliorati arsurile solare usoare punand trei sau patru pliculete de ceai de musetel intr-o baie calduta si stati in cada timp de 15 minute. Un amestec de ulei de masline si doua parti otet de cidru, masat usor pe pielea afectata va va fi cu siguranta de ajutor.

Pentru cazurile severe de arsuri solare cu basici consultati medicul.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *