Politică

Renato Usatîi: O să-i propun Maiei Sandu să mă desemneze candidat la funcţia de prim-ministru

Preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, îi va propune preşedintei Maia Sandu să îl desemneze la funcţia de prim-ministru al R. Moldova. În cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV8, acesta s-a arătat convins că nu va primi voturile deputaţilor pentru a deveni premier şi astfel va fi declanşată procedura de dizolvare a Parlamentului în vederea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

„Am o propunere prin care vom vedea repede cine vrea alegeri anticipate şi cine nu. Iată, Maia Sandu este în vizită oficială la Kiev. Când va reveni am să iniţiez o întâlnire şi o să-i propun să mă desemneze în calitate de candidat la funcţia de premier, dacă tot se zice că va fi votat orice candidat. Ei spun că vor vota chiar şi pentru un scaun, doar să nu fie dizolvat Parlamentul, dar pentru mine ei nu vor vota. Nici PAS nu va vota. Usatîi vrea să fie candidatul care nu va primi votul deputaţilor Îmaginaţi-vă ce feţe vor avea Greceanîi, Bătrîncea şi Ţîrdea”, a declarat Renato Usatîi.

Amintim că la 23 decembrie, premierul Ion Chicu, ministrul Finanţelor, Sergiu Puşcuţa, ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu şi ministrul Economiei, Anatol Usatîi au anunţat că demisionează. Pe 1 ianuarie, conducerea Guvernului interimar a fost preluată de către ministrul de Externe Aureliu Ciocoi, pe care Maia Sandu l-a numit premier interimar.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *