Actualitate

Reprezentanţii PLDM, PD şi reformatorii PL s-au întâlnit pentru a negocia o nouă alianţă

Politicienii au reluat de la capăt discuţiile. Lipsa încrederii pare a fi o mare problemă moştenită de la ultimele negocieri, care deşi păreau finalizate, au fost spulberate de decizia Curţii Constituţionale din 22 aprilie. În prima zi, negocistorii au discutat proiectul liberal-democraţilor care prevede principile de funcţionare a unei potenţiale alianţe.

Liliana Palihovici, negociator PLDM: Astăzi a fost şi prima discuţie şi despre proiectul făcut public de PLDM, toate părţile au nevoie de timp să îşi formuleze amendamentele pe marginea acestui acord şi următoarele şedinţe vom discuta punct cu punct prevederile din proiectul anunţat.
Ion Hadârcă, negociator reformatorii PL: Noi la rândul nostru am venit cu nişte sugestii, nişte propuneri, adică nu le-am formulat acum, dar sunt gata şi în cazul când şi a 3-a parte a dialogului vor suplimenta ceea ce va fi ca bază pentru acordul care se preconizează, şi vom cădea de acord, înseamnă că noi necondiţionat vom susţine cât mai repede semnarea acestui acord.

Valeriu Lazăr, negociator PD: Poziţia noastră fermă este că noi suntem obligaţi să oferim RM cât mai repede o guvernare, cred că avem o sarcină poate cea mai importantă să readucem încrederea populaţiei în guvernarea RM, ţara trebuie să guvernată, de aceea suntem într-un fel presaţi de timp. De aceea am venit în acest proces cu o poziţie foarte deschisă, foarte constructivă dar în egală măsură nu avem nevoie de pur şi simplu un guvern.

Între timp, Iurie Leancă, mai are la dispoziţie o săptămână ca să obţină susţinerea majorităţii deputaţilor pentru noul guvern şi pentru noul program de activitate.

Iurie Leancă, candidat la funcţa de premier: Dacă vom reuşi să punem deasupra interesele de partid, interesele naţionale, şi ştiind care e miza pentru RM, cetăţenii din RM, atunci cu siguranţă vom reuşi.
 
Sursa: tv7.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *