Economie

Republica Moldova are un potenţial substanţial neexplorat în dezvoltarea energiei regenerabile şi eficienţei energetice

Primele rezultate deja pot fi vizibile, iar potenţialul este substanţial, a declarat viceministrul Economiei, Tudor Copaci, în cadrul atelierului “Implementarea politicii statului în domeniul eficienţei energetic şi surselor de energie regenerabilă”, informează MOLDPRES.

Atelierul de lucru a fost organizat de Agenţia pentru Eficienţă Energetică (AEE) şi Fondul pentru Eficienţă Energetică (FEE). „Un număr de 168 de proiecte în eficienţa energetică şi resurselor regenerabile, în valoare totală de circa 400 milioane de lei au fost implementate după înființarea Agenţiei pentru Eficienţă Energetică”, a adăugat Tudor Copaci.

Directorul AEE, Mihail Stratan, a menționat că în cei patru ani de activitate a fost creată o instituţie transparentă şi eficientă. “Unele rezultate sînt mai bune, altele mai modeste, totuşi, tendința de creştere şi potenţialul sînt majore. Avem toată certitudinea că foarte curînd se vor putea vedea mult mai multe rezultate palpabile cu care ne vom putea mîndri”, a estimat Mihail Stratan.

Perspectivele de dezvoltare ale Fondul pentru Eficienţă Energetică sînt multiple, însă cele prioritare sînt consolidarea capacităţii instituţionale prin instruirea continuă a specialiştilor în domeniu, dezvoltarea cooperării cu partenerii de dezvoltare, dar şi utilizarea diverselor instrumente de finanţare, a subliniat directorul executiv al FEE, Călin Negură.

Atelierul de lucru a fost organizat în cadrul celei de-a doua ediţii a Săptămînii Europene a Energiei Durabile în Republica Moldova, care este desfăşurată la Chişinău la iniţiativa Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *