Femeia

Reţeta de post: Vinete umplute

Această reţeta de vinete umplute este absolut senzaţională: plină de nutrienţi şi foarte gustoasă. O poţi pregăti când îţi doreşti un prânz sănătos, dar şi atunci când visezi la o cină uşoară. Nu durează deloc mult, în schimb îţi oferă cea mai gustoasă masă din timpul postului. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru 6 porţii!

Ingrediente necesare:
– 3 vinete mari
– 2 cepe mari
– 3 roşii
– 3 ardei graşi
– 2 morcovi
– 3-4 căţei de usturoi
– o ceaşcă de orez
– 5 linguri de ulei de floarea soarelui
– pătrunjel
– 200 ml suc de roşii
– sare şi piper după gust

Mod de preparare:
Se spală vinetele, se taie în două pe lungime şi se scoate o mare parte din miez. Se opăresc apoi în apă cu sare timp de 10-15 minute şi se aşează într-o tavă. Ceapă se taie mărunt şi să căleşte în cele 5 linguri de ulei. Se toacă şi miezul de la vinete, ardeii şi morcovul şi se adaugă atunci când ceapă începe să fie transparenţă. Pune apoi peste legume orezul şi o jumătate de cană de apă şi lasă toată compoziţia pe foc până ce orezul este fiert.

Roşiile se decojesc între timp şi se taie mărunt, după care se adaugă în oală de pe foc. La final se adaugă pătrunjelul tocat, usturoiul dat prin răzătoare şi sare şi piper după gust. Se umplu vinetele cu această compoziţie şi se toarnă deasupra lor suc de roşii. Se da totul la foc mediu pentru aproximativ o ora.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *