Culinar.md

Reţeta de prăjitură cu cireşe

Pentru început, ai nevoie de circa un kilogram de cireşe, 10 ouă, 10 linguri de zahăr, 7 linguri de apă (fierbinte sau clocotită), 10 linguri de făină de calitate superioară şi două linguri de amidon alimentar. În cazul în care doreşti să ornezi prăjitură cu cireşe, mai ai nevoie de vreo două linguri de zahăr pudra.
Mai întâi, spală bine cireşele, scoate-le sâmburii şi taie-le pe jumătate. Ia, apoi, două boluri mari şi separă albuşurile de gălbenuşuri. Pune cele 10 linguri de zahăr peste gălbenuşuri şi amestecă-le bine până când obţii o spumă albă.
Următorul pas este să pregăteşti puţină apă fierbinte într-un bol mai mic. După ce ai făcut acest lucru, porneşte mixerul şi, în timpul în care amesteci gălbenuşurile, adaugă una câte una 7 linguri din apă fierbinte. Nu uită să baţi bine după fiecare lingură!
Apoi, bate separat albuşurile spumă, iar dacă trec testul cu răsturnatul bolului, atunci sunt gata!Adaugă albuşurile peste gălbenuşuri şi amestecă încet şi atent, cu mişcări de sus în jos, compoziţia. Pune făină şi amestecă în acelaşi mod. Acum ai terminat cu aluatul! Să trecem la cireşe!
 
La cireşe trebuie să pui cele două linguri de amidon şi să amesteci pentru că acestea să nu îşi lase sucul şi culoarea în prăjitură.
 
Aşterne o hârtie de copt într-o tavă de cuptor (dacă doreşti, poţi unge hârtia cu puţin ulei sau unt), toarnă aluatul şi întinde-l, uniform, pe toată suprafaţă. Pune cireşele pe care le-ai pregătit, uniform,  deasupra.
Prăjitură cu cireşe se coace la foc mediu (180-200 de grade), timp de 20 de minute. O mai puteţi lasă, apoi, încă 5, maximum 10 minute la foc mai mic (150-130 grade). Mare atenţie, însă! Această prăjitură de coace foarte repede!
După ce s-a făcut, scoate-o din cuptor şi las-o să se răcească. Dacă doreşti, o poţi orna cu zahăr pudra.
Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *