Astăzi 20 August 2019, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:50
Abonamente

Timpul Liber 14 Septembrie 2010, ora 04:03    Din editia print

Retrospectiva anilor

Marime Font

Toate vor fi altfel

Este nu numai tragedia Americii, este începutul marii tragedii a unei civilizaţii. De azi înainte, toate în lumea aceasta vor fi altfel. Lumea, care venea atât de greu spre libertate, nu va mai putea fi liberă! Simbolul libertăţii pe această planetă a nefericii, America, a fost, în cel mai umilitor mod, pângărit. Şi nici măcar nu se ştie de cine!

(...) Lumea îşi va reveni din groaznicul Şoc al Prezentului numai dacă această forţă planetară care este America va reuşi să-şi învingă forţa, să-şi stăpânească orgoliul şi să-şi stingă durerea. Fie, fie şi pentru ultima oară, odată ce de ieri înainte a început, sunt sigur, o nouă numărătoare, odată ce umanismul s-a dovedit a fi neconvingător. Mă tem, dar îmi mai las o mică speranţă. Raţiunea, judecata şi voinţa Americii. Şi nu, o nu, inima obosită a omenirii. Mă doare Planeta.

Serafim Saka

Banca Naţională cheamă la calm

Din cauza actului terorist de amploare, ce a avut loc marţi, în SUA au fost închise, pentru aproximativ două zile, pieţele de hârtii de valoare de stat şi cele corporative. Banca Rezervelor Federale nu şi-a încetat activitatea, efectuând toate tranzacţiile. Băncile din Europa şi restul lumii şi-au continuat activitatea fără întrerupere. Într-un comunicat al Băncii Naţionale a Moldovei se spune că, potrivit pronosticurilor, efectul evenimentelor de marţi asupra pieţelor valutare internaţionale va fi de scurtă durată, economia naţională a SUA, care determină puterea şi credibilitatea dolarului, nefiind afectată. Pe piaţa numerarului fin RM s-a înregistrat o ofertă speculativă de dolari, însă această situaţie nu va dura, deoarece este de natură psihologică.


Procuratura Generală răspunde evaziv


Zilele trecute, organele de drept au reţinut două persoane suspectate că l-ar fi asasinat pe Gheorghe Grumaţchi, preşedintele Asociaţiei pieţelor din Bălţi, ne-au comunicat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Potrivit lor, cele două persoane au recunoscut că omorul a fost executat la comandă şi că au avut legături cu Ion Morei, ministrul Justiţiei, şi Victor Morev, deputat din partea „Alianţei Braghiş”. Solicitat de TIMPUL, Gheorghe Malic, şeful Secţiei anchetă a Procuraturii Generale, ne-a spus că acest caz este cercetat în continuare de Procuratura Generală. Întrebat cine este anchetatorul care investighează cazul, dl Malic ne-a răspuns evaziv, menţionând că acest dosar este examinat de mai multe persoane. Reamintim că Gheorghe Grumaţchi a fost asasinat de două persoane neidentificate, la 26 mai curent, în mun. Bălţi.

Rodica Trofimov

Cele mai bune 10 cărţi ale secolului XX

La începutul lunii septembrie, un juriu alcătuit din 10 membri, în frunte cu acad. Mihai Cimpoi, a desemnat „cele mai bune 10 cărţi ale sec. XX din Basarabia”. Deşi, iniţial, s-a intenţionat desemnarea „celor mai bune 10 cărţi ale sec. XX”, la încheierea concursului organizatorii au specificat că e vorba doar de cărţile din domeniul umanistic. La jurizare au participat Mihai Cimpoi, Valeriu Saharneanu, Gheorghe Bobână, Iulian Filip, Pavel Balmuş, Nicolae Popa, Emilian Galaicu-Păun, Eliza Botezatu, Pavel Parasca, Constantin Rusnac, ei optând pentru următorul clasament:

1. Constantin Stere, În preajma revoluţiei
2. Ion Druţă, Povara bunătăţii noastre
3. Mihai Cimpoi, Narcis şi Hyperion
4. Spiridon Vangheli, Guguţiada
5. Alexe Mateevici, Limba noastră
6. Grigore Vieru, Numele tău
7. Vasile Vasilache, Povestea cu cocoşul roşu
8. Alexandru Boldur, Istoria Basarabiei
9. Eugeniu Coşeriu, Sistem, normă şi vorbire
10. Ştefan Ciobanu, Istoria Basarabiei

Silvia Bogdănaş

Ziarista Angela Spătaru a investit în ... rochii de mireasă

E toamnă, anotimpul nunţilor. Sâmbetele şi duminicile, zeci de mirese superbe depun flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din Chişinău. Trecătorii se opresc şi le admiră rochiile „de împărătese”. Printre ele, cu siguranţă, veţi găsi câteva care şi-au realizat visul de a fi unice în această zi datorită unei împătimite de rochiile de mireasă - Angela Spătaru. Angela este patroana salonului de mariaj „Ocazie”. Ea a fost printre primele care, în 1995, şi-a dat seama că acest segment al pieţei prestări servicii era aproape neexploatat. Hotărâtă, şi-a asumat riscul de a deschide un salon de mariaj în Chişinău şi a reuşit să-şi facă un nume. Energică, amabilă, directă, frumoasă, plină de idei - am enumerat doar câteva din calităţile care i-au adus succes.

Natalia Cojocaru

Unde e Anatol Şalaru?

Unde se află acum Anatol Şalaru, celebrul iniţiator al Cenaclului „Alexe Mateevici” din anii '87- '88?
D. Musteaţă, Chişinău

Anatol Şalaru a dispărut (din câte se pare, definitiv) din viaţa publică moldovenească. Am încercat să-l găsim la Chişinău, dar sursele solicitate de noi, ne-au spus că Anatol Şalaru vine foarte rar pe acasă. Aceasta pentru că Şalaru, după expirarea mandatului său de deputat, în 1994, a plecat în România. Acolo, într-un orăşel, Turda, el şi-a încropit o mică afacere. Din câte ştim, afacerea lui Şalaru nu este una de proporţii, dar este decentă şi-i permite un trai pe măsură. În ultimii ani - spre deosebire de alţi iniţiatori ai mişcării de eliberare naţională -, fostul animator al Cenaclului „Alexe Mateevici” nu a fost implicat în activităţi politice. Nici aici, nici la Bucureşti.

Alina Anghel

Reportaj din celula morţii

Era pentru prima oară când mă aflam într-o celulă, faţă în faţă cu patru ucigaşi, care au răpus mai multe vieţi. Îmbrăcaţi în haine negre, stând în poziţie de drepţi, ei mă priveau ca pe o vedenie. Eram prima ziaristă care-i vizita în penitenciarul de la Rezina. (...) Ştiam că în această celulă se află un tânăr de vârsta mea, al cărui dosar m-a îngrozit. Viorel Candu are 24 de ani şi a fost condamnat pe viaţă în 1996, pentru că a violat cinci minori, pe trei dintre care i-a strangulat, de frica poliţiei şi a rudelor acestora. Este cel mai tânăr condamnat. Tot ce-l poate caracteriza începe cu o negaţie: nu poate citi, nici scrie. Nu are părinţi şi nimeni, în aceşti cinci ani de detenţie, nu l-a vizitat. În timpul convorbirii, s-a ferit să mă privească în ochi, ascunzându-se în spatele colegilor sau întorcând capul spre geamul zăbrelit.

Ina Prisăcaru

Moldova, între independenţă şi statutul de Cubă a Europei

La zece ani de la desprinderea de Moscova şi declararea independenţei, RM este menţionată în presa internaţională mai ales în legătură cu traficul de carne vie şi pentru o discutabilă întâietate: aceea de a fi primul stat din fostul spaţiu sovietic în care comuniştii au revenit democratic la putere. La aniversarea acestui moment, preşedintele statului, fostul general de poliţie Vladimir Voronin, deplânge explicit decizia luată de Chişinău în 1991, lucru greu de imaginat în altă parte a lumii, spunând că această „independenţă iluzorie” a adus ţării numai nenorociri. (...) În deplin contrast, Algirdas Brazauskas, fostul prim-secretar comunist al Lituaniei de pe vremea lui Mihail Gorbaciov, acum proaspăt prim-ministru, are cu totul alte griji: aderarea ţării sale la UE şi la NATO. Iar diferenţele dintre Lituania şi Moldova - două state altfel apropiate ca mărime a teritoriului şi număr de locuitori, ca pondere a populaţiei rusofone, ambele foste republici sovietice până în 1991 - au dimensiuni aproape cosmice. (...) În timp ce Vilniusul, alături de Letonia şi Estonia, face un lobby intens pentru a convinge NATO să treacă peste opoziţia vehementă a Moscovei şi să accepte intrarea lor în NATO la întrunirea la vârf de la Praga de anul viitor, Voronin vedea nu cu mult timp în urmă în RM o Cubă a Europei, decisă să se opună imperialismului occidental la fel cum o face Havana pe continentul american.

Alexandru Lăzărescu

Daţi totul la o parte ca să văd

ZI DE ZI, după cafeaua de dimineaţă, poetul Eugen Cioclea îşi pune în geantă un colet cu 20 de exemplare din ultima sa carte şi se duce la barul USM. Unde bea doar apă plată sau, arareori, câte o cafea cu foarte mult zahăr şi foarte puţină cafea. Această muncă sisifică el o face cu o perseverenţă germană de o jumătate de an. Aşteaptă cu un calm olimpian când colegii de breaslă vor cumpăra cel puţin un exemplar din „Daţi totul la o parte ca să văd”. Chiar dacă este conştient de situaţie, declarată în megapoemul „Vama”: „Sfătuiesc scriitorii să nu mai citească/ mâzgâliturile mele,/ cum nu le înghit nici eu pe ale lor”. E adevărat: ultima carte Cioclea costă 111 USD, stabilind recordul preţurilor pentru valoarea unui vers din poezia română contemporană. Deocamdată, doar acad. Mihai Cimpoi achită în rate megapoemele ciocliene. Şi are mari şanse ca în acest mileniu să pună mâna pe un exemplar.

(...) „Daţi totul la o parte ca să văd” este cea mai frumoasă carte de versuri necitite. A mileniului III.

Gheorghe Erizanu

La Chişinău a fost lansată o nouă formaţiune politică

Ex-vicepreşedintele PRCM, Sergiu Mocanu, a anunţat lansarea unei noi formaţiuni politice - Partidul Unităţii Democratice (PUD), care, potrivit lui Mocanu, nu va avea la bază o anumită doctrină, ci va opta pentru aplicarea unor largi programe sociale. Liderul PUD a evitat să spună pe care din segmentele esichierului politic se va plasa formaţiunea pe care o reprezintă, dar a subliniat că aceasta va promova o politică clară proeuropeană. Totodată, PUD va pleda pentru o relaţie mai puţin specială cu România, care să fie în interesul imediat al Bucureştiului şi în interesul de viitor al
Chişinăului, astfel încât RM să nu reprezinte o piedică spre accederea României în NATO şi în UE. Noua formaţiune va insista asupra politonimului de moldovean care, în opinia liderilor acesteia, „este identic cu noţiunea de cetăţean al RM”.

Viaţa în top

CARTEA SĂPTĂMÂNII: „Apostolul se-ntoarce din surghiun” - cea mai recentă apariţie editorială românească (Ed. „Mectis”, Societatea cultural-istorică „Mihai Viteazul”), despre viaţa şi activitatea ilustrului basarabean Constantin Stere.

CEA MAI LUNGĂ COADĂ: La secţiile de paşaportizare pensionarii, foarte mulţi vorbitori de limbă rusă, se înghesuie să obţină paşapoarte la preţ redus, din contul creditului nerambursabil de un milion de dolari acordat RM de către România.

CEA MAI EVIDENTĂ ABSENŢĂ: Spicherul Eugenia Ostapciuc, preşedintele Vladimir Voronin şi premierul Vasile Tarlev n-au participat la manifestările consacrate sărbătorii „Limba noastră”.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:27

NEWS ALERT / Andrei Năstase renunță și la funcția de ministru - va CANDIDA pentru postul de Primar General al Chișinăului

NEWS ALERT / Andrei Năstase renunță și la funcția de ministru - va CANDIDA pentru postul de Primar General al Chișinăului

Mihai Popuşoi: Andrei Năstase va fi candidatul Blocului ACUM pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, informează TVR Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 16:08

Deputat PSRM către liderii ACUM: Când v-am votat CUMĂTRII, NĂNAȘII și CONCUBINELE în funcții, nu v-a deranjat că suntem socialiști?

Deputat PSRM către liderii ACUM: Când v-am votat CUMĂTRII, NĂNAȘII și CONCUBINELE în funcții, nu v-a deranjat că suntem socialiști?

Deputatul PSRM, Vasile Bolea a venit cu o reacție dură la acuzațiile celor din blocul ACUM, care au criticat vehement votarea ex-deputatului PSRM, Vladimir Țurcan, în calitate de președinte al Curții Constituționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:56

Procurorul General interimar a decis transferarea Dosarului Luncașu la PCCOCS

Procurorul General interimar a decis transferarea Dosarului Luncașu la PCCOCS

Dosarul penal pentru omor intenţionat în cazul decesului omului de afaceri Iurie Luncaşu a fost transmis Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale la decizia procurorului general interimar Dumitru Robu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:39

Poziţia Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova faţă de situaţia actuală din sistemul judiciar

Poziţia Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova faţă de situaţia actuală din sistemul judiciar

Jocurile de culise, care sunt inadmisibile într-un stat de drept, dar la care asistă societatea noastră în ultima perioadă, aduce cu sine nemumărate semne de întrebare. Actualele reforme în domeniul judiciar, asumate de forţa politică actuală, a trezit discuţii şi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:33

Moldova, controlată de oamenii apropiați de Rusia. Cum și-a impus președintele Dodon locotenenții în pozițiile – cheie din stat (presa română)

Moldova, controlată de oamenii apropiați de Rusia. Cum și-a impus președintele Dodon locotenenții în pozițiile – cheie din stat (presa română)

La două luni și jumătate de la preluarea guvernării împreună cu partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, președintele pro-rus Igor Dodon a reușit să impună în pozițiile-cheie din arhitectura de putere a Republicii Moldova oameni loiali lui sau apropiați fățiș...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 15:32

Noi probe găsite de anchetatori în maşina criminalului Gheorghe Dincă

Noi probe găsite de anchetatori în maşina criminalului Gheorghe Dincă

Anchetatorii au descoperit noi probe extrem de importante în maşina criminalului Gheorghe Dincă. Astfel, criminaliştii ar fi identificat o poşetă albastră, dar şi un cercel, care nu ar fi aparţinut nici Alexandrei Măceşanu, nici Luizei Melencu. Informaţia a fost...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 13:50

Promisiuni electorale vs Realitate /// Ministrul Economiei, Vadim Brînzan: NU SUNT pârghii pentru a întoarce statului Aeroportul

Promisiuni electorale vs Realitate /// Ministrul Economiei, Vadim Brînzan: NU SUNT pârghii pentru a întoarce statului Aeroportul

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, recunoaște semnarea contractului de vânzare a Aeroportului Internațional Chișinău către „NR Investments Ltd”, companie înregistrată pe insula Guernsey (o insulă din canalul englez, în largul coastei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 12:34

BREAKING NEWS /// INFORMAȚII ȘOCANTE / Nourul radioactiv din Rusia ar fi ajuns în MOLDOVA. De ce TAC autoritățile? (BBC)

BREAKING NEWS /// INFORMAȚII ȘOCANTE / Nourul radioactiv din Rusia ar fi ajuns în MOLDOVA. De ce TAC autoritățile? (BBC)

Conform unei simulari a deplasării norului apărut ca urmare a exploziei unei rachete nucleare, particulele radioactive ar fi ajuns deasupra teritoriului R. Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 12:15

Deputat român care a susținut fanatic alianța ACUM-SRPM: Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este TOXICĂ pentru blocul ACUM

Deputat român care a susținut fanatic alianța ACUM-SRPM: Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este TOXICĂ pentru blocul ACUM

„Înlocuirea sistemului în care Plahotniuc controla toate instituțiile cu unul în care Igor Dodon își plasează oamenii în majoritatea funcțiilor cheie este un scenariu dezastruos, care trebuie evitat”, consideră deputatul român Matei Dobrovie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 12:14

O sculptură creată de Brâncuşi, de mare valoare, a fost distrusă. Ce daune cere proprietarul/ FOTO

O sculptură creată de Brâncuşi, de mare valoare, a fost distrusă. Ce daune cere proprietarul/ FOTO

O sculptură creată de Constantin Brâncuşi este subiectul unui proces, după ce opera de artă a fost distrusă, proprietarul acesteia cerând despăgubiri de 22,5 milioane de dolari, potrivit Le Figaro, citat de Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:26

Năstase anunță că va fi SEMNAT un acord cu PSRM dar crede că nu obligatorie ca el să fie semnat și de Dodon

Năstase anunță că va fi SEMNAT un acord cu PSRM dar crede că nu obligatorie ca el să fie semnat și de Dodon

Un nou acord de colaborare între Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, care va include și un pact de neagresiune pe perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 20 septembrie, va fi semnat „în zilele următoare”, „condiționat” a declarat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:23

Radu Marian recunoaște că numirea lui Țurcan și Manole la CC de către Parlament a fost o GAFĂ: „ Am dat-o în bară”

Radu Marian recunoaște că numirea lui Țurcan și Manole la CC de către Parlament a fost o GAFĂ: „ Am dat-o în bară”

Deputatul blocului ACUM, Radu Marian, recunoaşte că alegerea celor doi reprezentanți constituționali, Vladimir Ţurcan şi Domnica Manole, nu au fost o alegere bună.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:15

Un deputat din ACUM își ASUMĂ votarea lui Țurcan dar afirmă că nu are ÎNCREDERE în el

Un deputat din ACUM își ASUMĂ votarea lui Țurcan dar afirmă că nu are ÎNCREDERE în el

Deputatul Blocului ACUM Dan Perciun spune că a votat în Parlament pentru o Curte echilibrată cu cel puțin teri judecători în care avea încredere și că a așteptat să fie condusă de un președinte apolitic. Despre aceasta alesul poporului a scris pe rețelele de socializare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 10:05

Năstase nervos că Dodon le-a tras țeapă și Manole n-o ajuns șefă la CC? Liderul ACUM cere DEMISIA judecătorilor care l-au votat pe Țurcan

Năstase nervos că Dodon le-a tras țeapă și Manole n-o ajuns șefă la CC? Liderul ACUM cere DEMISIA judecătorilor care l-au votat pe Țurcan

Vicepremierul țării, Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne, solicită judecătorilor Curții Constituționale să prezinte public opțiunea lor de vot, în caz contrar să demisioneze.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 20 August 2019, ora: 08:58

Scenariu de coşmar pentru Marea Britanie, imediat după Brexit. Impactul asupra românilor

Scenariu de coşmar pentru Marea Britanie, imediat după Brexit. Impactul asupra românilor

Perspectiva unui ″Brexit″⁣ fără acord crează îngrijorare, mai ales după apariţia unor documente ale Guvernului britanic care conţin un scenariu alarmant.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 08:53

Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte ce a făcut cu Alexandra. Dezvăluirile primului avocat al criminalului din Caracal

Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte ce a făcut cu Alexandra. Dezvăluirile primului avocat al criminalului din Caracal

Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă, a povestit, la emisiunea "Marius Tucă Show" de la Mediafax, ce le-a spus principalul suspect al crimelor din Caracal anchetatorilor cu referire la Alexandra Măceșanu. Acesta a susținut că nu a violat-o și că au dormit...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 20 August 2019, ora: 08:46

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 AUGUST 2019. LEII SE ÎMPACĂ CU CINEVA DRAG

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 20 AUGUST 2019. LEII SE ÎMPACĂ CU CINEVA DRAG

Horoscopul zilei de 20 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 20 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 20 august...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 08:27

Maia Sandu anunță că CC este CAPTURATĂ de Dodon: Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav

Maia Sandu anunță că CC este CAPTURATĂ de Dodon: Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav

Maia Sandu este nemulțămită de numirea colegului său de coaliție guvernamentală - socialistul Vladimir Țurcan președinte al Curții Constituționale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 07:39

FOTO / Liuba Șova demască târgurile politice: „Decizia a fost luată în ALTĂ PARTE” / „AM PROBE”

FOTO / Liuba Șova demască târgurile politice: „Decizia a fost luată în ALTĂ PARTE” / „AM PROBE”

Judecătoarea Liuba Șova a făcut dezvăluiri, în cadrul unei intervenții în platoul TV8, despre procedura de vot de astăzi a președintelui Curții Constituționale (CC). Potrivit acesteia, au existat anumite „recomandări” pentru a vota într-un anumit fel, iar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 August 2019, ora: 07:25

Cacealmaua concursurilor mimate

Cacealmaua concursurilor mimate

Dezvăluirile judecătoarei Liuba Șova, despre modul cum a fost ales Vladimir Țurcan și anume că această „decizia a fost luată în altă parte” au declanșat un adevărat „tsunami politic”, scoțând în evidență toată splendoarea și ipocrizia...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 20 August 2019, ora: 00:40

George Damian: Pactul Ribbentrop Molotov este în vigoare. De ce Basarabia nu a avut soarta balticilor

George Damian: Pactul Ribbentrop Molotov este în vigoare. De ce Basarabia nu a avut soarta balticilor

Îndrăznesc să spun că Pactul Ribbentrop Molotov este în continuare în vigoare. Ruşii se apără spunând că înţelegerea dintre Hitler şi Stalin a fost denunţată de multă vreme, din 24 decembrie 1989. Doar că foarte puţini au citit documentul acestei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 20:24

Vasile Munteanu: Primăria Chișinău în colimatorul instituțiilor subordonate PSRM

Vasile Munteanu: Primăria Chișinău în colimatorul instituțiilor subordonate PSRM

 A mai rămas primăria municipiului Chişinău. Ultima redută râvnită şi visată de socialişti. Dacă nu au reușit niciodată să „ocupe” edificiul în rezultatul bătăliilor politice în alegeri, astăzi, profitând de lipsa de viziune, a blocului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 August 2019, ora: 18:23

Primăria Chișinău s-a „răzgândit” - Limba Noastră este... cea română (DOC)

Primăria Chișinău s-a „răzgândit” - Limba Noastră este... cea română (DOC)

„Limba Noastră cea Română” a revenit la Chișinău. 

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)