Actualitate

Revizie auto: De ce trebuie să ajungi cu mașina în service toamna aceasta

Anvelope

Cu toții știm că aerul se dilată la temperaturi mari și se contractă atunci când vremea se răcește, așa că e important să începi întreg procesul cu verificarea presiunii în anvelope. Dacă pentru vară, 2.2 bari era presiunea ideală pentru roțile mașinii tale, s-ar putea să te surprindă că aceasta a scăzut la 1.6 bari sau chiar la mai puțin de atât. Motivul este unul lesne de înțeles, pentru că, în afară de temperatura din exteriorul anvelopelor, care acum este mai mică decât pe tot parcursul verii, un cuvânt important îl mai are de spus și pierderea de aer prin pori, datorată tot căldurii.

Și dacă suntem la acest capitol, îți recomandăm să ceri ajutorul unui mecanic auto pentru o reechilibrare a roților. Este posibil ca, pe parcursul concediului, din cauza rulării autoturismului la viteze mai mari, cum se întâmplă pe autostrăzi, roțile mașinii să fi pierdut un plumb sau doi.

Motorizare

Canicula, viteza sau aglomerația de pe șosele au făcut ca motorul mașinii tale să se suprasolicite, așa că e necesar să îți arunci un ochi și sub capotă. E necesar să te asiguri că nu există scurgeri de ulei, de lichid de servo, de lichid de frână, că garniturile sunt încă în regulă, că furtunurile care fac legătura între piesele auto nu sunt afectate și că toate mufele sunt la locul lor.

De asemenea, trebuie să verifici și bateria auto, extrem de importantă pentru mașină în sezonul rece, pentru buna funcționare a acesteia. Iar dacă observi că una din componentele autoturismului tău are nevoie de înlocuire, cel mai simplu și rapid este să faci o comandă de piese auto online, pentru a economisi timp prețios. Piesele vor ajunge la destinația aleasă de tine în cel mai scurt timp și vei putea da mână liberă mecanicului auto să se apuce de schimbul de care mașina ta are nevoie.

Sistemul de frânare

Tot căldura excesivă, dar și unele trasee pe care se poate să le fi urmat în vacanța ta cu mașina, pot afecta foarte mult sistemul de frânare al autoturismului tău, mai ales dacă nu ești familiarizat cu frâna de motor, adică decelerarea prin schimbarea treptei de viteze, ci mai degrabă ești obișnuit să apeși pedala de frână în viraje, urcări în rampă sau coborâri pe pantă. Dacă ai prins cel puțin un ambuteiaj în concediul din care te-ai întors de curând, e posibil ca plăcuțele tale de frână sau discurile să fie afectate. Verifică într-un service care este starea acestora și schimbă-le neapărat, dacă mecanicul îți face această recomandare, pentru că siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic depinde foarte mult de sistemul de frânare al mașinii tale.

Acestea sunt cele mai importante revizii pe care nu ar trebui să le ignori în această toamnă, dacă vrei să te bucuri de mașina ta la capacitățile ei, așa cum ai făcut până acum. Drumuri bune!

https://observator.tv 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *